Tether USDT
Stablecoin

Tether gaat kapitaal uitlenen aan partijen die handelen in grondstoffen

Tether Holdings Ltd, het bedrijf achter de meest succesvolle stablecoin op de markt, is van plan om zijn miljardenwinsten aan partijen te lenen die handelen in grondstoffen, zo blijkt uit een artikel van 14 oktober van Bloomberg.

Waarom wil Tether zijn miljarden uitlenen?

De reden voor het uitlenen van de miljarden van Tether laat zich niet moeilijk raden. Het bedrijf is natuurlijk op zoek naar meer rendement en die kansen zien ze blijkbaar bij deze partijen.

Daarbij zou Tether bezig zijn om te onderzoeken hoe de stablecoin een rol kan spelen in de mainstream handel in grondstoffen.

Grondstoffenhandelaren leunen zwaar op krediet om internationale verzendingen van grondstoffen als olie en edelmetalen te financieren. Partijen die zich specialiseren in afgeleiden voor grondstoffen, zoals futures of swaps, leunen ook op krediet voor het financieren van hun handel.

Ook futures die gekoppelde zijn aan de spotprijzen van Bitcoin zijn momenteel enorm populair, zie onderstaande grafiek van CME Group.

Futures-contracten zijn gestandaardiseerde overeenkomsten om onderliggende assets op een toekomstige datum te kopen of verkopen, en spelen een cruciale rol in beschermingsstrategieën voor institutionele beleggers.

$5,2 miljard winst voor Tether

In de eerste helft van 2024 slaagde Tether er volgens een persbericht in om 5,2 miljard dollar winst te maken, en houdt het steeds meer Amerikaanse staatsobligaties aan, omdat ze daar natuurlijk wat rendement op kunnen maken.

Die groei reflecteert de gigantische opkomst van USDT, de stablecoin van het bedrijf, die volgens Tether 1:1 gekoppeld is met assets die meteen omgezet kunnen worden in Amerikaanse dollars.

Dat zou worden onderschreven door BDO, een onafhankelijke accountantsfirma.

Op het moment van schrijven kent Tether ongeveer een market cap van 120 miljard dollar. En dat is ook een goede ontwikkeling voor Bitcoin, want Tether gebruikt namelijk 15% van zijn winst om direct BTC uit de markt te kopen.

Wat dat betreft moet Tether lekker doorgaan met het vinden van nieuwe manieren om hun kapitaal aan het werk te zetten, want dat zou betekenen dat ze steeds meer Bitcoin kunnen opkopen.

Krijg €10 cadeau bij BitvavoHandel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Maak een account bij Bitvavo. Stort 10 euro en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt gedurende 7 dagen ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Start nu!

  • Vergunning DNB
  • Lage fees
  • Betrouwbaar

Stablecoin nieuws

Marktkapitalisatie van Stablecoins bereikt hoogste niveau sinds mei 2022
Centrale Bank VAE verleent voorlopige goedkeuring voor AED Stablecoin: Belangrijke stap richting gereguleerde cryptovaluta
Tether wankelt door hype rondom Chinese aandelen
Meer nieuws

Meest gelezen

Van $700 naar $2,4 Miljoen: Crypto handelaar wint jackpot met memecoin
Waarom de XRP koers naar $1.000 kan stijgen als het SWIFT vervangt
Crypto handelaar hint op parabolische stijging voor deze Cryptomunt
Newsbit
Bekijk de app
Bekijk