China Bitcoin
Stablecoin

Tether wankelt door hype rondom Chinese aandelen

Stablecoin-uitgever Tether, het bedrijf achter onder andere USDT, had volgens de geruchten last van de enorme hype rondom Chinese aandelen. Volgens een nieuwe rapportage van Bloomberg verloor USDT op sommige momenten de koppeling met de Amerikaanse dollar sinds eind september.

Hype om Chinese aandelen

Normaal gesproken is een stablecoin natuurlijk gekoppeld aan een overheidsmunt en moet die koppeling behouden blijven. Maar op momenten dat er heel veel vraag is om een stablecoin te verkopen, in dit geval wellicht om Chinese aandelen te kopen, kan het zijn dat er eventjes te weinig vraag is en de koers onder die van één Amerikaanse dollar daalt.

Volgens Dessislava Aubert, een onderzoeksanalist bij het blockchain-databedrijf Kaiko, viel de ontkoppeling van Tether gelijk met het implementeren van versoepelingsmaatregelen door de Chinese bank, in een poging om de verslechterende economische omstandigheden te verbeteren.

Als gevolg daarvan schoten Chinese aandelen als een raket omhoog.

“Als handelaren zich haasten om USDT weer om te zetten in fiatgeld, dan kan dat zijn omdat ze in grote paniek Chinese aandelen proberen te kopen”, aldus Livio Weng van Hashkey, een in Hongkong gevestigde exchange.

Chinees cryptoverbod niet effectief?

Ondanks het verbod op de handel in Bitcoin en crypto dat China in 2021 instelde, zijn er nog veel Chinezen die actief zijn op de markt. Bijvoorbeeld door het aanhouden van accounts op internationale beursplatformen, die ze gebruiken om crypto te kopen en verkopen.

Het gebruiken van exchange-data om erachter te komen of Chinese investeerders achter de USDT-verkopen zitten is lastig, zo blijkt uit de rapportage.

Op het peer-to-peer platform van Binance blijkt dat Chinezen bereid zijn om USDT te verkopen voor de Chinese yuan tegen een wisselkoers van 6,78-6,98 yuan. Normaal gesproken ligt de koers van de yuan ten opzichte van de Amerikaanse dollar op 7,06 yuan per dollar.

Overigens wist de Shanghai Composite Index met 21% te stijgen vanaf 23 september tot en met 30 september. Wat dat betreft had deze index een behoorlijke sterke periode achter de rug en is de FOMO van Chinezen te begrijpen.

Krijg €10 cadeau bij BitvavoHandel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Maak een account bij Bitvavo. Stort 10 euro en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt gedurende 7 dagen ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Start nu!

  • Vergunning DNB
  • Lage fees
  • Betrouwbaar

Stablecoin nieuws

Ripple nadert officiële lancering van RLUSD-stablecoin
Robinhood overweegt mogelijk eigen stablecoin, maar houdt kaarten nog tegen de borst
Societe Generale en Bitpanda werken samen aan Europese stablecoin
Meer nieuws

Meest gelezen

Immens populaire cryptomunt nu beschikbaar op Bitvavo
Hoger beroep SEC tegen Ripple: Is corruptie de werkelijke drijfveer?
Deze 3 crypto’s laten enorme stijgingen zien: Wat is er aan de hand?
Newsbit
Bekijk de app
Bekijk