Blockchain

Tom Brady wil een pionier worden in de crypto wereld

De bekendste American Football-speler ter wereld, Tom Brady, sprak gaat een samenwerking aan met de FTX-exchange en gaat in een interview in op de cryptomarkt.


Tom Brady over zijn uitstapje naar de blockchain

Tom Brady, zevenvoudig Super Bowl-winnende quarterback, blijft berichten over crypto plaatsen op zijn Twitter account. Waarom? Dat beantwoorde hij vandaag tijdens een Q&A op TwitterSpaces die vooral bedoeld was om zijn nieuwe rol als merkambassadeur voor FTX te promoten.

“Ik wil een pionier zijn op dit gebied”. Zo vertelde Brady aan FTX oprichter en CEO Sam Bankman-Fried.

Brady besprak zijn recente uitstapje naar blockchain. Daarnaast besprak hij waarom hij besloot samen te werken met FTX, een snelgroeiende crypto exchange. De exchange heeft toegezegd 1% van alle “fees” te doneren aan goede doelen. Het heeft tot nu toe $10 miljoen opgehaald en dat is wat de bekende sporter naar het bedrijf trok. Brady vertelt:

“Ik kreeg een telefoontje over een samenwerking. Het telefoontje was van een man met wie ik werk en die veel goede kennis heeft over deze wereld. Hij zei: ik denk echt dat dit iets voor jou is.”

Brady zei dat zijn interesse gewekt was door de pitch ging zich verdiepen in het bedrijf. Dit leidde tot een investering en zijn huidige functie.

“Ik ben erg enthousiast over de eindeloze mogelijkheden die we hebben om samen dingen te creëren. Het idee om iets terug te geven aan onze mede burgers, aan onze planeet, mensen voor te lichten over wat crypto is, dat is wat ik zo mooi vind.” Zo vertelde Brady aan Bankman-Fried.

“We geloven in wat we doen, en het geweldige team dat je in de loop van de tijd hebt samengesteld, geeft ons veel vertrouwen dat we samenwerken met de juiste mensen.” Aldus Brady. Nadat die complimentjes waren uitgewisseld, vroeg Bankman-Friend aan Brady wat hij interessant vond aan NFTS.


Steeds meer crypto in de football wereld

Brady zei dat hij geloofde dat de technologie hem en zijn vrouw in staat zou stellen om rechtstreeks met hun fans te communiceren. Niet via sociale mediaplatforms, maar op authentieke manieren. NFT’s bieden fans unieke dingen om te verzamelen, te bezitten en te verhandelen.”

In april lanceerde Brady het NFT platform genaamd Autograph. Dit deed hij met een aantal van ‘s werelds grootste technologie- en sportbedrijven, waaronder Apple, Draftkings en Spotify. De footballer zei dat er steeds meer crypto gesprekken gaande zijn in de kleedkamer.

“In onze kleedkamer was crypto de afgelopen tien maanden het belangrijkste gesprek tijdens onze pauzes.” Zo sprak de kampioen, die al een paar jaar in crypto zit.