Bitcoin rood
Bitcoin

Tom Lee: Bitcoin prijs kan wellicht enorm gaan stijgen

Naarmate het einde van 2019 nadert, delen veel mensen hun mening over hoe de toekomst van Bitcoin eruit kan zien. Fundstrat’s hoofd van Research, Tom Lee, is erg optimistisch voor 2020.


Het einde van 2019

Het einde van een jaar is meestal het moment waarop de crypto prijzen stijgen. Echter, een goede prijsstijging in de laatste maand van 2019 leek steeds onwaarschijnlijker te worden. De hele markt leek de afgelopen week te crashen. Bitcoin daalde zelfs onder $7.000 dollar. Dit is de eerste keer in 6 maanden tijd dat de munt zo’n lage waarde had.

De Bitcoin maakte gisteren echter weer een comeback. Deze comeback voorzag ook de rest van de markt van brandstof. De Bitcoin prijs staat op het moment van schrijven op $7.204,29.

Veel bekende analisten voorspellen de toekomst voor Bitcoin, zo ook Tom Lee. In de volgende alinea lees je de Bitcoin koersvoorspelling van de analist.


2019 was een goed jaar voor Bitcoin, ondanks de volatiliteit

Tijdens het interview werd Lee gevraagd om commentaar te geven op recente voorspellingen over Bitcoin. Er wordt door verschllende analisten voorspeld dat de komende jaren enorm succesvol zouden kunnen zijn. Er werd onder andere voorspeld dat de Bitcoin prijs in 2022 $250.000 zou kunnen zijn.

Tom Lee vertelt dat niks onmogelijk is. Bitcoin staat bekend om zijn onvoorspelbare bewegingen, zegt hij. Hij vertelt dat zo’n beweging naar $250.000 dollar mogelijk is in extreme situaties.

Echter, Lee zelf is meer geneigd te geloven dat Bitcoin deze waarde ‘pas’ binnen vijf jaar zal bereiken. Lee gelooft dat de komende jaren erg goed zullen zijn voor Bitcoin en dat de munt enorme succes gaat boeken.

Naast een prijsvoorspelling voor de komende jaren, wees Lee erop dat 2019 een zeer succesvol jaar was voor de Bitcoin. Ondanks extreme volatiliteit is de prijs meer dan twee keer zo hoog dan in het begin van 2019.

Er zijn tegenwoordig veel mensen actief op de Bitcoin markt. Van deze mensen zijn er veel relatief nieuw en niet gewend aan de wilde prijsbewegingen van de munt. Degenen die deze schommelingen voor het eerst hebben meegemaakt, hebben misschien besloten uit te stappen toen de prijs begon te dalen. Dit heeft mogelijk een prijscrash veroorzaakt eerder dit jaar. Ondertussen weten de ervaren beleggers dat Bitcoin de neiging heeft om op en neer te gaan en dat kan een reden zijn om weer in te stappen.


2020 moet beter worden dan 2019 voor crypto valuta’s

Lee vertelt dat investeren in Bitcoin de makkelijkste manier is om geld te verdienen binnen de crypto wereld. Hij lijkt er zelfs van overtuigd te zijn dat 2020 beter gaat zijn voor crypto dan 2019. Dit is iets waar veel beleggers over de hele wereld op hopen.

Eerder dit jaar verklaarde Lee dat de prijs van Bitcoin de neiging heeft om samen te bewegen met de S&P 500-marktindex. Hij gaf wel toe dat zijn mening relatief onpopulair is. Velen willen namelijk geloven dat Bitcoin een veilige haven is tijdens macro-economische onrust.

 

Bitcoin nieuws

Waarom het $65.000-niveau cruciaal is voor de Bitcoin koers
Bitcoin wallet komt na 15 jaar tot leven: hallo Satoshi?
Cryptomarkt bloeit op: Bitcoin en Ethereum ETF’s zien grote instromen
Meer nieuws

Meest gelezen

BitBoy voorspelt enorme stijging voor XRP en 4 andere Cryptomunten
Crypto whales kopen massaal deze Altcoins
XRP koersverwachting: Crypto analisten voorspellen explosieve stijging tot $13