trump
Bitcoin

Trump waarschuwt de huidige regering om geen Bitcoin te verkopen

In een recent interview met streamer en influencer Adin Ross waarschuwde voormalig president Donald Trump de huidige regering om de Bitcoin-voorraad van de Verenigde Staten niet te verkopen.

Trump herhaalde zijn standpunt dat als Amerika niet innoveert op het gebied van digitale activa, andere landen dat wel zullen doen. Hij wees erop dat China, de belangrijkste geopolitieke rivaal van de Verenigde Staten, al vooruitgang boekt in de sectoren van cryptocurrency en kunstmatige intelligentie. Vervolgens prees Trump de cryptowereld:

“Het is een zeer moderne valuta, een zeer moderne vorm van geld, en ik ken veel goede mensen die echt actief zijn in die wereld en op die markt. Ze zijn slim, goede mensen, en ze denken dat het erg voordelig zal zijn.”

Trump en de toekomst van Bitcoin Mining in Amerika

Trump is ook een groot fan van Bitcoin mining in Amerika. Hij heeft al eerder gesprekken gevoerd met grote BTC miners en was daarbij zeer positief. Hij zei zelfs dat hij vindt dat het grootste deel van de Bitcoins in Amerika gemined zou moeten worden. Het is dan ook niet gek dat de Bitcoin mining industrie van Trump houdt.

Fred Thiel, voorzitter en CEO van Bitcoin-mijnbedrijf MARA, sprak op het podium op Bitcoin 2024 in Nashville, Tennessee, en deelde zijn overtuiging dat de Bitcoin-mijnindustrie zou floreren onder Trump. Thiels medepanelleden waren het met hem eens.

Trump’s opmerkingen dat de Verenigde Staten zwaar moeten investeren in energie-infrastructuur om de industrieën van de toekomst te ondersteunen, zijn herhaald door zowel analisten als woordvoerders van de industrie. Zij zien investeringen in Bitcoin-mijninfrastructuur en AI-datacenters als manieren om het energienet te versterken.

Bitcoin en de nationale schuld van Amerika

Trump heeft overigens nog veel grotere plannen voor Bitcoin in Amerika. Onlangs opperde hij zelfs het idee om Bitcoin te gebruiken om de enorme nationale schuld van de Amerikaanse regering van $35 biljoen af te lossen.

De voormalige president verwees naar de kracht van het aanbod-beperkte bezit om de Amerikaanse overheidsschuld volledig weg te vagen door simpelweg in waarde te stijgen ten opzichte van de inflatie van de Amerikaanse dollar en langzaam de waarde uit het instortende fiat-systeem te halen.

Dit zou de Verenigde Staten in staat stellen een volledige economische ramp te voorkomen, zoals traditioneel gezien tijdens valutacollapsen, door langzaam en geleidelijk het grootste deel van de rijkdom van het land over te dragen naar een nieuwe waardedrager en een gezond monetair systeem.

Handel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Ethereum of een andere crypto kopen? Grijp dan nu je kans! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Maak een account bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt gedurende 7 dagen na registratie van je account ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties.* Meld je nu aan!

*Let op, er zijn voorwaarden van toepassing op de actie.

Bitcoin nieuws

Hedgefondsmanager: Crypto kan exploderen bij renteverlaging van 0,50%
De Bitcoin-rally lijkt ten einde voordat deze echt van start ging
Bitcoin op weg naar $64K: Wat de renteverlaging van de Federal Reserve kan betekenen
Meer nieuws

Meest gelezen

Bekende crypto analist: Deze 4 altcoins zijn klaar voor mega stijging
BitBoy voorspelt enorme stijging voor XRP en 4 andere Cryptomunten
Bitcoin koers maakt zich klaar voor de ‘grand finale’