trump
Bitcoin

Trump zal gewoon aanwezig zijn bij de aanstaande Bitcoin conferentie

Het kan je niet ontgaan zijn: op zaterdag ontsnapte voormalig president en huidig Republikeins kandidaat Donald Trump aan een noodlottige aanslag. Tijdens een toespraak in Pennsylvania werd hij het doelwit van een moordaanslag.

Binnen enkele seconden stond hij op en balde zijn vuist, een teken van de veerkracht van de voormalige president. Ook is nu bekendgemaakt dat hij nog steeds aanwezig zal zijn op de Bitcoin (BTC) Conferentie in Nashville, Tennessee. Dit meldde David Bailey, een van de organisatoren van het evenement, zondag via X. De Bitcoin conferentie zal plaatsvinden van 25 tot 27 juli.

Trump laat zich niet gek maken

Bailey liet via een tweet weten dat hij “met het team van de president” had gesproken, verwijzend naar Trump, en dat de voormalige president “in goede stemming was en ernaar uitkijkt om iedereen in Nashville te zien”.

De jaarlijkse Bitcoin conferentie wordt beschouwd als een van de meest prestigieuze bijeenkomsten van Bitcoin-enthousiastelingen. Vorig jaar trok de conferentie in Miami ongeveer 12.000 bezoekers van over de hele wereld. Dit jaar wordt verwacht dat er in Nashville rond de 20.000 mensen aanwezig zullen zijn.

Wie had tien jaar geleden gedacht dat een presidentskandidaat een Bitcoin conferentie zou bijwonen? Toch is dit de realiteit. De aanwezigheid van Trump is geen grote verrassing. Het afgelopen jaar heeft Trump zich steeds nadrukkelijker uitgesproken in het voordeel van de crypto-industrie. Crypto zou in november namelijk een doorslaggevend onderwerp kunnen zijn voor de verkiezingsuitslag.

Crypto en de Amerikaanse politiek

Tijdens de Bitcoin conferentie van vorig jaar waren er verschillende pro-crypto politieke stemmen aanwezig, waaronder de onafhankelijke presidentskandidaat Robert F. Kennedy Jr., de Amerikaanse senator Cynthia Lummis (R-WY) en de Republikeinse burgemeester van Miami, Francis Suarez. Dit jaar zullen Kennedy en Lummis opnieuw deelnemen.

Zoals gezegd richt Donald Trump zich steeds meer op de zogenaamde crypto-kiezers tijdens zijn campagne. In mei begon hij met het accepteren van crypto-donaties. Vorige maand sprak Trump zijn specifieke steun uit voor de Bitcoin-mining industrie. Hij verklaarde dat hij hoopt dat “het resterende deel van de 21 miljoen Bitcoin in de Verenigde Staten zal worden gemined”.

Handel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Bitcoin of een andere crypto kopen? Grijp dan nu je kans met deze exclusieve aanbieding! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Maak een account bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Meld je nu aan!

Bitcoin nieuws

Dit is de echte reden achter de Bitcoin koersval van vandaag
Peter Brandt waarschuwt: Gigantisch probleem voor de Bitcoin koers bij doorbraak onder dit kritieke niveau
Huidige Bitcoin-cyclus vertoont overeenkomsten met piek van 2019
Meer nieuws

Meest gelezen

De Bitcoin Bull Run is over en Altseason zal nooit plaatsvinden
Onbekende cryptohandelaar verandert in drie dagen $1.200 in $10 miljoen
Waarom daalt de Bitcoin koers vandaag plotseling?