gary gensler
Regulatie

Trumps vice-president noemt SEC-voorzitter Gary Gensler ‘de slechtste persoon’ om crypto te reguleren

Eerder vandaag schreven we dat Donald Trump een voorstander van crypto heeft gekozen als zijn ‘running mate’. Deze persoon is James David “J.D.” Vance. Maar wie is Vance precies, en wat kan de crypto-industrie van hem verwachten?

Van Irak tot het Witte Huis

Vance begon zijn carrière als marinier en diende als militair journalist in Irak. Na zijn diensttijd studeerde hij politieke wetenschap, filosofie en rechten. De afgelopen tien jaar is hij actief in de politiek en sinds 2021 is hij senator voor de staat Ohio.

Momenteel werkt Vance aan een wetsvoorstel om de Amerikaanse crypto-industrie beter te reguleren. Dit is hard nodig, want onder het bewind van de Securities and Exchange Commission (SEC) is de regulatie van crypto een chaos.

Vance heeft een sterke mening over SEC-voorzitter Gary Gensler. Op social media circuleert een video waarin Vance zijn visie deelt tijdens een toespraak op Remedy Fest, een conferentie georganiseerd door Y Combinator en Bloomberg. In deze toespraak uit Vance zijn ongenoegen over Genslers aanpak van de crypto-industrie:

“De aanpak die Gary heeft gekozen voor de blockchain- en crypto-industrie is het tegenovergestelde van wat het zou moeten zijn.”

Volgens Vance is Gensler “de slechtste persoon” om de crypto-industrie te reguleren. Hij beschuldigde Gensler er ook van “veel te veel politiek te injecteren in de zakenwereld van effecten in de Verenigde Staten.”

Trump voegt daad bij het woord

Dit is niet de eerste keer dat Vance kritiek heeft geuit op de SEC. In februari van dit jaar nam hij samen met een groep Republikeinse senatoren het voortouw bij het schrijven van een brief aan Gensler. In deze brief uitte hij zijn bezorgdheid over de onethische en onprofessionele wijze waarop de SEC de crypto-sector benaderde.

De keuze van Donald Trump voor JD Vance als running mate is opvallend. Trump’s pro-crypto uitspraken van de afgelopen maanden werden vaak gezien als een campagnestunt in plaats van oprechte steun voor de crypto-industrie. Maar met de aanstelling van een echte “crypto-voorstander” als potentiële vice-president geeft Trump een heel duidelijk signaal af.

Handel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Bitcoin of een andere crypto kopen? Grijp dan nu je kans met deze exclusieve aanbieding! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Maak een account bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Meld je nu aan!

Regulatie nieuws

Kraken verzet zich tegen aantijgingen van de SEC en ziet crypto’s niet als effecten
Saudi-Arabië overweegt oliehandel in Chinese yuan
34 landen tonen interesse in BRICS: Poetin benadrukt groeiende invloed
Meer nieuws

Meest gelezen

Bitcoin koers maakt zich klaar voor de ‘grand finale’
Bekende crypto analist: Deze 4 altcoins zijn klaar voor mega stijging
Crypto analist: Dit is hét moment om XRP te kopen voordat het $40 bereikt