Tijdelijke actie: Maak een account op Bitvavo en krijg €25 cadeau!
Bitvavo: Ontvang €25
Welkomstbonus!
Ethereum heeft vanaf 12 mei al moeite om de steun rond de koers van 1.800 dollar vast te houden. De grote vraag is natuurlijk wat daar precies de reden voor is. Zeker weten doen we het nooit, maar er zijn wel een aantal potentiële redenen aan te wijzen voor de moeite die Ethereum momenteel heeft om weer bullish te worden.
Ethereum is in de eerste plaats een blockchain die gemaakt is voor decentrale applicaties. In tegenstelling tot Bitcoin is Ethereum geen blockchain die je vooral gebruikt om te hodlen. Nu is het probleem de laatste tijd dat de transactiekosten enorm hoog zijn op het netwerk.
De afgelopen vier weken moest je bijvoorbeeld gemiddeld meer dan 9 dollar per transactie aftikken, wat de vraag naar decentrale applicaties behoorlijk heeft doen dalen.
Los van Ethereum-staking is het aantal stortingen bij decentrale applicaties op het laagste punt sinds augustus 2020 beland (zie grafiek).
Als we de data van DefiLlama mogen geloven, dan zitten er momenteel nog maar 14,9 miljoen Ethers in de smart contracts van Ethereum. Twee maanden geleden waren dat er nog 16,5 miljoen, wat betekent dat deze statistiek met 10 procent gedaald is in die periode.
Verder lijkt de BNB Smart Chain van Binance en zijn flamboyante CEO Changpeng Zhao op dit moment ook aan een inhaalslag bezig. Waar Ethereum tot op heden de grote leider is op het gebied van decentrale handelsplatformen, staat deze positie nu voor het eerst echt onder druk.
Het marktaandeel van Ethereum qua handelsvolume op decentrale beursplatformen piekte op 75 procent in de week van 5 maart, maar is langzaam maar zeker gedaald naar het laagste niveau ooit in de week van 14 mei.
Op dit moment zijn de decentrale beurzen op Ethereum nog maar verantwoordelijk voor 39,6 procent van al het handelsvolume.
Met name BNB Smart Chain is aan een gigantische opmars bezig. Vanaf de week van 5 maart steeg BNB van 5,6 procent naar 31 procent van het totale handelsvolume bij de decentrale beurzen. Dat is nog eens een inhaalslag te noemen.
Ethereum (ETH) blijft achter terwijl Bitcoin (BTC) nieuwe all-time highs bereikt. Ontdek waarom institutionele interesse, hoge transactiekosten en concurrentie van Solana de ETH-prijs beïnvloeden, en wat analisten voorspellen voor de toekomst.
Ethereum (ETH) breekt records in de derivatenmarkt met $20,8 miljard open interest. Ontdek waarom analisten een koersdoel van $10.000 voorspellen.
Ethereum (ETH) stijgt naar $3.300 met $4.000 in zicht. Ontdek waarom whales en technische signalen optimistisch blijven over de koers!
Michael van de Poppe voorspelt correcties voor Bitcoin, Dogecoin en altcoins. Ontdek koopzones en kansen tijdens marktvolatiliteit.
Prominente analist voorspelt een spectaculaire stijging voor XRP naar $40. Ontdek waarom technische trends en ETF-plannen dit ondersteunen.
SBI-topman dringt aan op Ripple’s IPO na juridische doorbraak. SEC-zaak nadert afronding, wat plannen voor beursgang kan versnellen.