Nigeria Binance
Binance, Exchange, Regulatie

Uitleveringspapieren voor Binance-directeur afgerond door Nigeriaans Interpol

Het Nigeriaanse Centrale Bureau van Interpol heeft de afronding van de uitleveringspapieren voor Nadeem Anjarwalla, directeur van cryptocurrency platform Binance, bevestigd. Anjarwalla, die eerder Nigeria ontvluchtte, zou volgens laatste berichten in Kenia verblijven.

Exacte locatie niet bevestigd

Garba Umar, het hoofd van het Nigeriaanse Interpol-bureau, onthulde tijdens een interview op het programma Sunrise Daily dat er intensief wordt samengewerkt met diverse landen om Anjarwalla’s terugkeer naar Nigeria te bewerkstelligen. Hierbij wordt een Red Notice ingezet en worden noodzakelijke documenten zoals verdragen en memoranda van overeenstemming voorbereid.

De exacte locatie van Anjarwalla is niet bevestigd, maar hij werd voor het laatst in Kenia gezien na zijn vlucht op 22 maart. Anjarwalla wordt, samen met zijn collega Tigran Gambaryan, beschuldigd van witwassen en belastingontduiking in Nigeria. “Ik weet niet waar hij precies is, maar Kenia was de laatste bekende bestemming toen hij Nigeria ontvluchtte,” aldus Umar.

Onduidelijk hoe hij Nigeria kon verlaten

Details over hoe Anjarwalla, ondanks een in beslag genomen Brits paspoort, Nigeria kon verlaten, blijven onduidelijk. Tijdens zijn vlucht heeft Anjarwalla gebruik gemaakt van een luchtvaartmaatschappij uit het Midden-Oosten om naar Kenia te reizen.

Tigran Gambaryan, die achterbleef in Nigeria, heeft de beschuldigingen ontkend en wacht op een borgtochthoorzitting die gepland staat op 17 mei. Ondertussen heeft de vrouw van Gambaryan een petitie gestart die pleit voor zijn vrijlating en zijn terugkeer naar de Verenigde Staten; deze petitie heeft al meer dan 4.000 handtekeningen verzameld.

In reactie op toenemende regelgevingsdruk en beschuldigingen van illegale activiteiten, heeft Binance recent aangekondigd alle transacties met de Nigeriaanse naira te staken en daarmee effectief de Nigeriaanse markt te verlaten.

Regulatie nieuws

Rechter geeft groen licht: Coinbase aangeklaagd voor misleiding aandeelhouders
Ripple vraagt uitstel boete: Kans op beroep flink toegenomen
Telegram-oprichter Pavel Durov doorbreekt stilte na arrestatie
Meer nieuws

Meest gelezen

De Bitcoin Bull Run is over en Altseason zal nooit plaatsvinden
Onbekende cryptohandelaar verandert in drie dagen $1.200 in $10 miljoen
Waarom daalt de Bitcoin koers vandaag plotseling?