USDC
Stablecoin

USDC uitgever Circle vergroot personeelsbestand met 25 procent

Het Amerikaanse Circle, de uitgever van de USD Coin (USDC) stablecoin, is van plan om zijn personeelsbestand in 2023 met 15 tot 25 procent uit te breiden. Dat is een opvallend ontwikkeling, omdat de rest van de industrie vanwege de bearmarkt juist mensen moet ontslaan. Deze beslissing komt ook nog eens op een moment dat de stablecoin-industrie onder grote druk staat.

Tegen de stroom in

Met deze beslissing gaat Circle dus tegen de stroom in en laat het Amerikaanse bedrijf zijn spierballen zien aan de rest van de industrie. Ongeveer 41 procent van alle ontslagen in 2023 vonden namelijk plaats in de crypto-industrie. Bedrijven als Polygon, Chainalysis, Bybit, Huobi, Crypto.com, Coinbase, Gemini, Genesis en Wyre moesten juist mensen laten gaan. 

De lange en donkere crypto-winter zorgde ervoor dat bedrijven uit de industrie miljarden dollars verloren. Niet alleen de cryptowereld zit momenteel in de problemen. In januari alleen al werden er 48.000 mensen ontslagen bij Google, Amazon, Microsoft en Salesforce.

Langzaam maar zeker begint de techwereld de pijn van de renteverhogingen van de Federal Reserve te voelen. Steeds meer bedrijven komen in de problemen, maar bij Circle merken ze daar blijkbaar weinig van, want zij willen het personeelsbestand dus juist uitbreiden in 2023.

Annuleren van de beursgang

In juli 2021 kondigde Circle aan dat het via een Special Purpose Acquisition Company (SPAC) naar de beurs zou gaan. Een SPAC is een beursgenoteerde entiteit waar een verzameling van bedrijven inzit. Oorspronkelijk zou Circle tegen een waarde van 4,5 miljard dollar in een SPAC opgenomen worden. Die beursgang viel echter in het water in februari 2022, nadat de marktwaarde van Circle omhoog schoot naar 9 miljard dollar.

Jeremy Fox-Green, de Chief Financial Officer (CFO) van Circle, zegt dat het bedrijf nog altijd naar de beurs wil, maar dat ze op betere marktomstandigheden wachten. Volgens Fox-Green moet de industrie nog altijd meer afstand nemen van de TerraUSD crash en de implosie van FTX, zodat de markt en investeerders de toekomst van digitale assets kunnen overdenken. Het vertrouwen moet terugkeren en dat kost tijd.

Stablecoin nieuws

Gaat Europa Tether (USDT) verbannen?
Eerste Goud- en Zilver-Stablecoins binnenkort gelanceerd op de XRP Ledger
PayPal breidt stablecoin PYUSD uit naar Solana-blockchain
Meer nieuws

Meest gelezen

Advocaat: Dit is wanneer de uitspraak in de Ripple-rechtszaak verwacht wordt
Crypto analist verwacht een mega Solana crash tot $13
ChatGPT voorspelt: Dit is het moment waarop de XRP koers $5 kan bereiken