vitalik buterin
Regulatie

Vitalik Buterin: Wees waakzaam bij politieke pro-crypto agenda’s

​​Crypto begint zich steeds meer te mengen met de Amerikaanse politiek. Trump lijkt steeds meer een crypto voorstander te worden en hij stelde zelfs de pro-crypto senator JD Vance aan als zijn running mate. Kortom: het lijkt tijdens de verkiezingen in november een makkelijke keuze te worden voor de Amerikaanse crypto bezitter.

Als het aan Ethereum (ETH) mede-oprichter Vitalik Buterin ligt is het echter niet zo simpel. In een blogpost gepubliceerd op woensdag riep hij potentiële kiezers op om politieke kandidaten niet alleen te steunen omdat ze zichzelf pro-crypto noemen.

Crypto is meer dan muntjes verhandelen

“Als een politicus pro-crypto is, is de belangrijkste vraag om te stellen: doen ze het om de juiste redenen? Hebben ze een visie op hoe technologie, politiek en de economie zich in de 21e eeuw zouden moeten ontwikkelen die overeenkomt met die van jou?”

Volgens Buterin is crypto meer dan alleen “het verhandelen van muntjes”. Het gaat ook om de technologie en de normen en waarden die hiermee te maken hebben. 

Hij zegt ook dat de houding van een politicus over zaken zoals privacy, internationalisme en zelfs immigratie raakvlakken heeft met crypto. Wanneer een kandidaat simpelweg beweert “pro-crypto” te zijn om meer stemmen te krijgen, is dit volgens Buterin niet genoeg.

Buterin krijgt kritiek

De post van Buterin ging als een vuurtje en ontlokte een scala aan reacties van prominente figuren uit de crypto industrie. Ook kreeg hij de nodige kritiek over zich heen. Onder andere van Ryan Selkis, Messari CEO en een aanhanger van Donald Trump.

“Vitalik is een idealist, geen realist. Hij is een van de meer politiek naïeve mensen in de crypto wereld waarmee ik heb gesproken. Bovendien is hij Canadees, en hij geeft min of meer toestemming om te stemmen voor de meest bewezen autoritaire en anti-technologie president in de Amerikaanse geschiedenis.”

Aldus Selkis die met de laatste zin doelt op huidig president Joe Biden. In de afgelopen jaren zet Selkis zich in politiek opzicht steeds meer in voor de crypto sector.

Jake Chervinsky van Variant Fund reageerde op X dat Buterin’s post “solide punten” heeft, maar dat sommige lezers waarschijnlijk een conclusie zouden trekken die Buterin zelf niet bedoelde. Namelijk een oproep om op Biden te stemmen. 

De kans dat Biden echter wordt herkozen wordt steeds kleiner. De tijd zal leren of een herverkiezing van Donald Trump als Amerikaans president een positief effect op de crypto sector zal hebben. Lees in dit artikel meer hierover.

Handel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Bitcoin of een andere crypto kopen? Grijp dan nu je kans met deze exclusieve aanbieding! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Maak een account bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Meld je nu aan!

Regulatie nieuws

Ook deze Centrale Banken staan klaar om rente te verlagen: Wat zijn de gevolgen voor Bitcoin?
Fed verlaagt rente onverwacht met 0,50%: Positieve reactie op beurzen en cryptomarkt
Peter Schiff waarschuwt voor gevolgen van aanstaande Amerikaanse renteverlagingen
Meer nieuws

Meest gelezen

BitBoy voorspelt enorme stijging voor XRP en 4 andere Cryptomunten
Crypto whales kopen massaal deze Altcoins
XRP koersverwachting: Crypto analisten voorspellen explosieve stijging tot $13