Newsbit

Voetbal

Voetbalteam Dynamo Kyiv lanceert blockchain fan-tokens

Voetbal

Dynamo Kyiv, een voetbalteam uit Oekraïne, heeft zijn eigen fan-token en digitale marktplaats gelanceerd, met behulp van de blockchain-technologie.


Tokens kunnen altijd gebruikt worden, zowel online als offline

Om dit mogelijk te maken is de voetbalclub een samenwerking gestart met Moonwalk, een bedrijf dat zichzelf gespecialiseerd heeft in de creatie van digitale economieën voor merken. De fans van de voetbalclub kunnen de digitale fan tokens naar verluidt verdienen door sociale acties uit te voeren. Dit kunnen verschillende dingen zijn, waaronder het spelen van voorspellingsgames of door contact te maken met de club via de diverse sociale media’s waar de club actief op is.

De verdiende tokens kunnen op hun beurt worden ingezet als beloningspunten voor bijvoorbeeld de toegang tot merchandise drops, voor deelname aan speciale VIP-evenementen, voor kortingen bij het kopen van wedstrijdtickets of voor korting op goederen binnen het stadion. Op de marktplaats van het voetbalteam staan tevens ook nog digitale verzamelobjecten die door de fans verzameld kunnen worden. Ook deze digitale verzamelobjecten kunnen met de fan tokens aangeschaft worden.

Naar verluidt kunnen de gebruikers hun fan tokens eenvoudig inzien via de mobiele smartphone applicatie van het voetbalteam. Hierdoor kunnen de tokenhouders ten alle tijden gebruik maken van de tokens, ongeacht hun netwerkstatus.


Geïnteresseerd in het leverage traden van Bitcoin en andere crypto? Klik hier en maak een account aan op Bybit.


Ook andere voetbalclubs hebben inmiddels eigen token

Met deze lancering hoopt de voetbalclub een deel van de schade die door de wereldwijde corona-pandemie opgelopen is in te perken. Alhoewel het voetbal door mag gaan in deze tijden, staan de voetbalclubs leeg tijdens de wedstrijden. Dit zorgt voor een aanzienlijk lagere omzet voor de voetbalclubs, waardoor zij nu opzoek zijn naar nieuwe manieren om toch nog omzet te genereren. De inzet van fan tokens kan hier een goede uitkomst bieden.

Dynamo Kiev is zeker niet de enigste voetbalclub met een eigen gelanceerde fan token. Diverse andere clubs waren ze al voor, waaronder FC Barcelona, Juventus, Paris Saint-Germain en SL Benfica. Hiermee wordt het aantal voetbalclubs met een eigen op de blockchain gebaseerde fan token steeds groter.

Het voetbalteam Dynamo Kiev staat hoog aangeschreven in de Oekraïense competitie. De voetbalclub weet vaak mee te doen in de strijd om de eerste plaats met een oude rivaal FC Shakhtar Donetsk. In 2020 wist de voetbalclub zelfs de Oekraïense Premier League te winnen. Binnen de Europa League heeft het team echter minder weten te scoren: het wist helaas niet door de groepsfase te komen. Tot wist de voetbalclub zich helaas ook niet te plaatsen voor de Champions League.

Gerelateerd Nieuws

Scroll to Top