Binance, Regulatie

Voormalig Binance CEO mogelijk 10 jaar de gevangenis in

Voormalig Binance CEO Changpeng Zhao, die vorige week opstapte na de miljardenboete die zijn beursplatform ontving, kan mogelijk voor 10 jaar in de Amerikaanse gevangenis belanden. Afgelopen week ging Binance akkoord met een boete van 4,3 miljard dollar voor het schenden van verschillende wetten, omdat het volgens de Amerikaanse autoriteiten hun platform liet gebruiken door terroristen.

Nu lijkt het erop dat de grote Changpeng Zhao, die een imperium heeft opgezet de afgelopen jaren, voor 10 jaar de gevangenis in kan.

Wereldwijde criminele organisatie

Afgelopen week bekende Changpeng Zhao zijn schuld aan het overtreden van de Bank Secrecy Act in de Verenigde Staten. Deze aanklacht komt voort uit de betrokkenheid van zijn Binance bij een gigantische wereldwijde criminele organisatie, zo stelt het Amerikaanse ministerie van justitie.

Het bedrijf ging vervolgens dus akkoord met de boete van 4,3 miljard dollar, wat een record is in de geschiedenis van het Amerikaanse ministerie van financië en FinCEN. Verder zou Binance zich ook verbonden hebben aan een reeks van compliance, monitoring en samenwerkingsvoorwaarden met de Amerikaanse overheid, als onderdeel van de overeenkomst.

Changpeng Zhao lijkt zich echter weinig zorgen te maken over de situatie en spreekt zelfs zijn trots uit over Binance.

“Ik ben er trots op dat ik erop kan wijzen dat in onze overeenkomsten met de Amerikaanse instanties niet wordt beweerd dat Binance geld van gebruikers heeft misbruikt en dat Binance zich niet schuldig maakte aan marktmanipulatie. De fondsen zijn SAFU”, zei Changpeng Zhao.

Met “SAFU” bedoeld hij dat ze veilig zijn en dat gebruikers zich geen zorgen hoeven te maken om het beursplatform.

Straf van 12 tot 18 maanden voor Zhao

Ondanks de met de Amerikaanse overheid gesloten overeenkomst verwachten de juridische experts een straf van 12 tot 18 maanden voor Zhao in een minimaal beveiligde gevangenis.

Ook werd in een recent dossier van het Amerikaanse ministerie van justitie gesproken over het potentiële vluchtrisico dat aan Zhao kleeft, gezien zijn staatsburgerschap in de Verenigde Arabische Emiraten en zijn aanzienlijke rijkdom.

Volgens het ministerie van justitie is het belangrijk dat er strenge beperkingen worden gesteld aan de bewegingsvrijheid van Changpeng Zhao, om te voorkomen dat hij vlucht en ervoor te zorgen dat het de Verenigde Staten vrij staat om te pleiten voor elke straf tot het wettelijk maximum van 10 jaar.

“Mocht de heer Zhao besluiten niet terug te keren naar de Verenigde Staten om een onzekere straf te ondergaan, dan is er geen reden om aan te nemen dat de VAE hem zouden uitleveren”, zo claimt het ministerie van justitie. Om die reden willen ze hem dus in de Verenigde Staten houden tot zijn strafmaat bekend is.

Gratis 10 euro aan Crypto

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Bitcoin of een andere crypto kopen? Dan hebben we geweldig nieuws voor je! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Als je je aanmeldt bij Bitvavo via de onderstaande knop, ontvang je niet alleen 10 euro gratis, maar betaal je ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties.

Regulatie nieuws

Kraken verzet zich tegen aantijgingen van de SEC en ziet crypto’s niet als effecten
Saudi-Arabië overweegt oliehandel in Chinese yuan
34 landen tonen interesse in BRICS: Poetin benadrukt groeiende invloed
Meer nieuws

Meest gelezen

Bitcoin koers maakt zich klaar voor de ‘grand finale’
Bekende crypto analist: Deze 4 altcoins zijn klaar voor mega stijging
Crypto analist: Dit is hét moment om XRP te kopen voordat het $40 bereikt