Bitcoin whale
Bitcoin

Whales verkopen niet, ondanks Bitcoin koers van $70.000

Whales lijken momenteel geen haast te hebben om hun Bitcoin te verkopen. Zelfs tijdens de rally van Bitcoin, die de koers van de munt boven de 70.000 dollar bracht, kwamen de whales niet in beweging.

Sterker nog, er lijken alleen maar whales bij te komen op dit moment.

Bitcoin whales planten zich voort

Het aantal unieke adressen met tenminste 1.000 Bitcoin, de zogenaamde whales, is op 7 maart gestegen naar 2.104 stuks. Hoewel dat nog altijd minder is dan het record van 2.489 wallets in februari 2021, is dat een bijzondere ontwikkeling te noemen.

Tijdens de vorige cyclus bereikte het aantal whale-wallets zijn piek net voordat Bitcoin in mei 2021 de oude all-time high van 64.000 dollar bereikte.

Wellicht kan het interessant zijn om deze statistiek gedurende de cyclus in de gaten te houden. Zodra whales beginnen te verkopen en de populatie significant krimpt, kan de koerstop weleens in de buurt zijn.

Natuurlijk kunnen we ook niet uitsluiten dat het stijgende aantal whale-wallets te maken heeft met het succes van de Spot Bitcoin ETFs, die op 4 maart een cumulatief (opgeteld) handelsvolume van 52,5 miljard dollar wisten te bereiken.

Maar het feit dat whales op dit moment nog niet verkopen, wijst erop dat zij geloven in hogere Bitcoin koersen. Het zou ergens natuurlijk ook vreemd zijn als het tijdens een bullmarkt bij een hele voorzichtige nieuwe all-time high blijft.

‘Aantal Bitcoin in handen van whales gaat parabolisch’

Julio Moreno, het hoofd van de onderzoeksafdeling van CryptoQuant, deelde op Twitter een grafiek waarin we kunnen zien dat het aantal Bitcoin in handen van de whales momenteel parabolisch gaat.

In een volgende grafiek van Glassnode is te zien dat whales op dit moment op een gigantisch tempo Bitcoin weghalen bij de beurzen.

Deze uitstroom bij de beurzen ging echter gepaard met de lancering van de Spot Bitcoin ETFs. Het lijkt er dus op dat de groei van het aantal whales en de wallets van deze rijke investeerders vooral het gevolg is van de succesvolle ETF-lanceringen.

1 maand geldig: Pak nu je 20 Euro bonus bij Bitvavo

Sta je op het punt om de cryptowereld te ontdekken en overweeg je om Bitcoin of een andere crypto te kopen? Grijp dan nu je kans met deze exclusieve aanbieding! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en de Nederlandse crypto beurs Bitvavo krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding

Slechts 30 Dagen Beschikbaar: meld je aan bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 20 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Meld je nu aan!

Bitcoin nieuws

Om zilver in te halen moet Bitcoin naar $93.000 stijgen
Bitcoin koers beleeft sterke week, crypto analist voorspelt meer vuurwerk
Anthony Scaramucci verwacht dat meer pensioenfondsen in Bitcoin zullen stappen
Meer nieuws

Meest gelezen

Crypto-analisten voorspellen: Zó lang duurt het om miljonair te worden met een $1.000 investering in Cardano
Bekende Nederlandse crypto analist verkoopt al zijn Bitcoin – Dit is waarom
Nieuwe CPI-cijfers vandaag om 14.30: Dit staat de Bitcoin koers te wachten