Ripple, XRP token
Ripple

XRP koers zakt onder cruciaal niveau, wat is er aan de hand?

Er is een opmerkelijke toename in activiteit van whales op het XRP-netwerk, zoals blijkt uit on-chain data van dit prominente altcoin-netwerk. De munt ervaart een bijna verdrievoudiging in het aantal transacties uitgevoerd door diverse vermogende adressen.

Tegelijkertijd daalt de koers van XRP tot onder de $0,50. Deze ontwikkeling roept de vraag op: is er een verband tussen het gedrag van de whales en de recente prijscorrectie van de cryptomunt?

XRP koers zakt onder cruciaal niveau

In de afgelopen 24 uur heeft de koers van XRP een aanzienlijke daling doorgemaakt, met een afname van 4%. De huidige waarde ligt nu op $0,491.

De grens van $0,50 diende lange tijd als een sterk steunniveau voor de munt. Nu de koers onder dit niveau is gezakt, oogt de toekomst niet erg rooskleurig. XRP heeft al een tijdje te maken met een teleurstellende prijstrend. Ter vergelijking: in juli vorig jaar was een XRP munt nog meer dan $0,82 waard. De huidige koers ligt nu bijna 40% lager dan deze piek.

XRP/USD 1 uur per candle
XRP/USD 1 uur per candle – Bron: TradingView

Hebben whales iets te maken met de koersval?

Analyseplatform Santiment onthult dat er een toename is in de activiteit van whales op het XRP-netwerk. Deze whale-transacties, met een minimale waarde van $100.000, zijn doorgaans afkomstig van zeer vermogende adressen. Opvallend was dat op 29 januari het aantal van deze transacties met 200% toenam in vergelijking met de voorgaande dagen. Dit zou kunnen wijzen op een mogelijke correlatie tussen het gedrag van de whales en de dalende koers van XRP.

Whales spelen een cruciale rol in de cryptomarkt. Vanwege hun aanzienlijke vermogen zijn zij in staat om significante prijscorrecties of rallies te initiëren. Om deze reden houden analisten en beleggers het gedrag van whales nauwlettend in de gaten, als middel om korte termijn prijsvoorspellingen te doen.

213 miljoen XRP gestolen van Ripple mede-oprichter Chris Larsen

Op 31 januari 2024 werd onthuld dat de persoonlijke XRP-accounts van Chris Larsen, medeoprichter van Ripple, het doelwit waren van een hack. Dit incident, waarbij hackers toegang kregen tot zijn accounts, liet de bedrijfsaccounts van Ripple onaangetast. Hoewel dit suggereert dat de fondsen van alle andere XRP-investeerders veilig zijn, onderstreept het wel de voortdurende veiligheidsrisico’s in de digitale financiële wereld. Dit soort incidenten kan een negatieve invloed hebben op de koers van XRP, gezien de mogelijke zorgen over de veiligheid en stabiliteit.

Conclusie

Momenteel ziet het er niet rooskleurig uit voor XRP. De koers is recentelijk onder het cruciale niveau van $0,50 gedaald, wat wijst op een negatieve trend. Bovendien heeft de recente hack van de persoonlijke accounts van medeoprichter Chris Larsen ook niet bijgedragen aan positief sentiment rond de munt. Deze ontwikkelingen zorgen voor onzekerheid over wat er met XRP gaat gebeuren in de nabije toekomst.

Handel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht XRP of een andere crypto kopen? Grijp dan nu je kans met deze exclusieve aanbieding! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Maak een account bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Meld je nu aan!

Ripple nieuws

Besloten SEC-vergadering wakkert speculatie aan over schikking met Ripple
Deskundigen voorspellen: XRP is klaar voor een ongekende koersstijging
Crypto analisten: Ripple (XRP) is klaar voor een Gigantische koersstijging
Meer nieuws

Meest gelezen

Bitcoin koers in vrije val, wat is er aan de hand?
‘Bitcoin koers gaat dalen na de halving’
Crypto analisten: Ripple (XRP) is klaar voor een Gigantische koersstijging