Ripple, XRP
Ripple

Zorgen om Ripple en XRP: Waarom ze ongegrond zijn

Recentelijk deden geruchten de ronde over Ripple’s verkoop van een aanzienlijke hoeveelheid XRP, met een waarde van bijna $15 miljoen. Volgens experts is er echter geen reden tot zorg.

Recentelijk groeiden er zorgen over Ripple’s toewijding aan hun eigen project, XRP. Deze onrust werd versterkt toen Ripple bekendmaakte hun Liquidity Hub uit te breiden naar Australië en Brazilië en daarbij stablecoins zoals USDC en USDT introduceerde, zonder hun eigen digitale munt, XRP. Deze zorgen werden verder aangewakkerd door de lopende rechtszaak tegen de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) en de daarmee samenhangende kosten, waardoor veel XRP-investeerders onzeker werden.

Crypto-expert ‘Crypto Eri’, zoals bekend op platform X, stelt echter dat het voorbarig is om te concluderen dat Ripple hun eigen project de rug toekeert. Ze geeft aan dat Ripple’s uitbreiding in Australië en Brazilië simpelweg een antwoord is op de groeiende klantvraag naar stablecoins. Ze benadrukt ook dat Ripple nog steeds miljarden aan XRP bezit en dat het niet in hun belang is om de waarde ervan te verminderen. Ripple’s CTO, David Schwartz, heeft daarnaast benadrukt dat hun XRP-bezittingen van strategisch belang zijn.

Onzekerheid terug te zien in handelsvolume

De fluctuaties in het handelsvolume van het project weerspiegelen de heersende onzekerheid. Na een gunstige uitspraak tegen de Amerikaanse SEC schoot het handelsvolume omhoog, gedreven door een golf van positiviteit. Het bereikte dit jaar een hoogtepunt met een volume van $30 miljard. Echter, ondanks het veranderende sentiment, blijft het volume indrukwekkend. In augustus bedroeg het gemiddelde handelsvolume $450 miljoen, wat ruim 3,5 keer hoger is dan dat van Solana (SOL).

Gratis 10 euro aan Crypto

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht XRP of een andere crypto kopen? Dan hebben we geweldig nieuws voor je! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Als je je aanmeldt bij Bitvavo via de onderstaande knop, ontvang je niet alleen 10 euro gratis, maar betaal je ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties.

Ripple nieuws

Is de juridische strijd tussen Ripple en de SEC voorbij?
Gedurfde Prognose van Analisten: XRP Prijs Kan Stijgen tot $50 in 2024
Ripple en SEC kunnen XRP-rechtszaak vandaag nog schikken
Meer nieuws

Meest gelezen

Analist voorspelt: XRP klaar voor explosieve groei van 61.000% in aankomende Bullrun
Analist voorspelt gigantische koersexplosie voor deze crypto
Deze 3 crypto’s kunnen in December flink gaan dalen