Blockchain Nieuws

Zuid-Korea lanceert ‘Metaverse Fund’ om binnenlandse initiatieven te versnellen

Met de Metaverse Fund zal Zuid-Korea de fusies en overnames van verschillende bedrijven uit het Metaverse-ecosysteem ondersteunen.

Zuid-Korea investeert in Metaverse

Terwijl sommige wereldeconomieën werden afgeleid door de commotie rond prijsinstabiliteit en het instorten van ecosystemen in crypto, verdubbelde Zuid-Korea het potentieel van de Metaverse als een nieuwe economische groeimotor.

Het Zuid-Koreaanse ministerie van Wetenschap en ICT heeft investeringen aangekondigd in een fonds dat zich richt op het stimuleren van Metaverse-initiatieven in het land. Volgens de officiële aankondiging heeft de Zuid-Koreaanse regering 24 miljard Koreaanse won, $18,1/€16,9 miljoen geïnvesteerd. Met deze investering wil het een fonds van meer dan 40 miljard Koreaanse won, $30,2/€28,3 miljoen creëren voor de ontwikkeling van de Metaverse.

Met de hulp van de Metaverse Fund zal Zuid-Korea de fusies en overnames van verschillende bedrijven in het Metaverse-ecosysteem ondersteunen. De regering noemde de toenemende interesse van grote technologiebedrijven in de Metaverse als reden om in het fonds te investeren.

Het kabinet is het ermee eens dat het voor lokale spelers lastig is om via private investeringen kapitaal aan te trekken, gezien de onderliggende investeringsrisico’s. Als gevolg hiervan is Zuid-Korea van plan binnenlandse Metaverse-gerelateerde bedrijven te helpen concurreren met wereldwijde spelers. Daarnaast geeft het aan van plan zijn er actief mee aan de slag te gaan.

Digitale replica van Seoul

In januari lanceerde Seoul een digitale replica van de stad in de Metaverse. Daarbij heeft de Zuid-Koreaanse regering ongeveer 2 miljard won, of $1,6/€1,5 miljoen, uitgegeven voor de eerste fase van het Metaverse-project.

Zuid-Korea blijft echter controle houden over grensoverschrijdende bedreigingen in de fysieke wereld. In februari kondigde het land zijn eerste onafhankelijke sancties aan met betrekking tot diefstal van cryptocurrency en cyberaanvallen tegen specifieke Noord-Koreaanse groepen en individuen. Het is nog niet bekend wat de volgende stap zal zijn van het land binnen de blockchain-wereld.

Blockchain nieuws

Revolut niet blij met hoe fintech omgaat met audits
Fonds uit Hong Kong wil $100 miljoen ophalen voor crypto-investeringen
Data: Web3-makers ontvangen minder voor royalty’s dan verwacht
Meer nieuws

Meest gelezen

Reddit-gebruiker organiseert bankrun op 1 april
Bitcoin hashrate gaat door het dak
XRP leeft op naar hoogste punt in vijf maanden