zuid-korea
Regulatie

Zuid-Koreaanse regeringspartij stelt invoering van belasting op cyptowinsten uit

De regeringspartij van Zuid-Korea, de People’s Power Party, heeft officieel voorgesteld om de invoering van de belasting op cryptohandelswinsten in het land uit te stellen.

Het voorstel werd op 12 juli ingediend, waarbij de partij aangaf dat het huidige sentiment ten opzichte van cryptoactiva verslechterd is. Volgens de partij is het “op dit moment niet raadzaam” om snel belastingen op virtuele activa in te voeren.

Beleggers kunnen markt verlaten na invoeren belasting

Het voorstel benadrukt dat beleggers de markt naar verwachting zullen verlaten als er inkomstenbelasting op cryptowinsten wordt geheven, aangezien crypto hogere risico’s met zich meebrengt dan aandelen. Oorspronkelijk zou de belasting op cryptowinsten op 1 januari 2025 ingaan. Als het voorstel echter wordt goedgekeurd, wordt de invoering van de belasting uitgesteld tot 1 januari 2028.

In de aanloop naar de algemene verkiezingen in Zuid-Korea in april, beloofde de People’s Power Party de invoering van de belasting op cryptowinsten met twee jaar uit te stellen. De partij stelde op 19 februari dat het land eerst een algemeen cryptokader moet creëren voordat belastingen kunnen worden geheven. Belastingen op cryptovaluta mogen pas worden ingevoerd als dit basiskader volledig is vastgesteld, aldus de partij.

Een vertegenwoordiger van de partij benadrukte dat, in tegenstelling tot de effectenbeurs, er geen entiteit is die verplicht toezicht houdt op cryptotransacties. De partij acht het noodzakelijk om twee jaar te besteden aan de ontwikkeling van dergelijke toezichthoudende systemen.

Wetsvoorstel wordt steeds maar weer uitgesteld

Volgens de lokale media-outlet The Korea Economic Daily was het plan om belasting te heffen op cryptovaluta oorspronkelijk gepland voor 2021. Vanwege tegenreacties van leiders en belanghebbenden in de crypto-industrie besloot de regering echter de implementatie uit te stellen tot 2023 en vervolgens opnieuw tot 1 januari 2025, waarbij bezorgdheid over de belangen van investeerders werd aangevoerd.

Als het nieuwe voorstel van de regeringspartij wordt aangenomen, wordt de implementatie van de belasting op cryptovaluta met bijna zeven jaar uitgesteld ten opzichte van de oorspronkelijk geplande start.

In Zuid-Korea moeten investeerders een vermogenswinstbelasting van 20% betalen als hun jaarlijkse winst meer dan 2,5 miljoen won (ongeveer $1.800) bedraagt. Deze drempel ligt aanzienlijk lager dan die voor aandelen, waarbij alleen winsten boven de 50 miljoen won (ongeveer $36.000) belastbaar zijn.

Regulatie nieuws

Rechter geeft groen licht: Coinbase aangeklaagd voor misleiding aandeelhouders
Ripple vraagt uitstel boete: Kans op beroep flink toegenomen
Telegram-oprichter Pavel Durov doorbreekt stilte na arrestatie
Meer nieuws

Meest gelezen

De Bitcoin Bull Run is over en Altseason zal nooit plaatsvinden
Onbekende cryptohandelaar verandert in drie dagen $1.200 in $10 miljoen
Waarom daalt de Bitcoin koers vandaag plotseling?