Bitcoin

3 redenen waarom Bitcoin deze week tot onder de $10.000 kan dalen

De prijsstijging van Bitcoin in 2020 is mogelijk veroorzaakt door de combinatie van een ultra flexibel monetair beleid van centrale banken en enorme uitgaven van overheden.

De vooruitzichten op inflatie hebben velen geïnspireerd om hun toevlucht te zoeken in Bitcoin. Als gevolg hiervan sprong de Bitcoin koers binnen vijf maanden van $3.858 naar $12.500.

Dezelfde katalysatoren die de stijging hebben veroorzaakt lijken steeds minder van toepassing. Het economisch herstel in Amerika begint er steeds beter uit te zien en ook de dollar begint langzaam sterker te worden. Het resultaat is een corrigerende BTC-trend.

Bitcoin koers – Bron: TradingView.com

Een bullish Dollar

Niet veel mensen geloofden dat de Amerikaanse dollar zou herstellen. De dollar kende echter een comeback, ondanks dat de Federal Reserve de rentetarieven laag hield en de inflatie hoog zal zijn voor een langere periode.

Dollar herstelt – Bron: tradingview

De vraag naar de US dollar begon met stijgen toen risicovolle activa te maken kregen met een prijscorrectie. De Amerikaanse aandelenmarkt registreerde bijvoorbeeld donderdag de grootste daling in één dag sinds juni.

Als gevolg hiervan daalde Nasdaq vorige week 1,18 procent, terwijl de S&P 500 en de Dow Jones respectievelijk 2,31 procent en 1,82 procent daalden. Analisten merkten op dat beleggers besloten hun winstgevende posities in de Amerikaanse aandelen te verkopen nadat het Department of Labor een daling van 8,4 procent in het werkloosheidspercentage had onthuld.

De Amerikaanse dollar herstelde zich ondertussen, waardoor de biedingen voor safe-havens zoals goud en Bitcoin werden verlaagd. Een sterker sentiment voor de dollar is een van de redenen waarom Bitcoin deze week op of onder $10.000 zou kunnen sluiten.


Stimulus maatregelen

De hoop op een succesvolle Amerikaanse stimuleringsovereenkomst vervaagt na de economische cijfers van vorige week.

Een rapport van de Financial Times onthult dat de Republikeinen de vraag van de Democraten om $915 biljoen waarschijnlijk gaan tegenhouden. In plaats daarvan zal de regering waarschijnlijk instemmen met een veel minder pakket van $500 miljard – of minder.

“In de Cares Act [de stimuleringswet van maart] kwamen we tot een deal omdat er aan beide kanten een crisismentaliteit heerste toen de markt instortte en de economie stilviel. De crisismentaliteit is er nu niet meer aan de Republikeinse kant”, erkende Ben Koltun, senior onderzoeksanalist bij Beacon Policy Advisors in Washington.

Nu het Amerikaanse Congres tegen het einde van deze maand terugkeert om de kwestie te bespreken, zullen investeerders de US-dollar hoogstwaarschijnlijk boven de lokale ondersteuningsniveaus houden. Ook dit houdt de bullish verwachtingen van Bitcoin tegen.


CME futures gap

Bitcoin handelaren verwachten ondertussen dat de prijs richting een ontbrekende candle zal bewegen, genaamd de futures gap. Deze verscheen half juli op de CME BTC/USD futures-grafieken.

Bitcoin futures-gap op $9.925-$9.665 – Bron: TradingView.com

De zogenaamde “gap” ligt op $9.665. Historisch gezien worden deze gaps 9 van de 10 keer gevuld. Dat betekent dus dat er een kans is van minstens 90 procent om terug te zakken tot dit niveau.

 

Bitcoin nieuws

Bitcoin ETF van BlackRock voor het eerst $0 aan instromen
Bitcoin koers verliest $2.000, wat is er aan de hand?
PlanB: Bitcoin koers kan gigantisch stijging maken tot $500.000
Meer nieuws

Meest gelezen

Crypto analist: ‘Deze 3 altcoins gaan vlammen volgende week’
Crypto analist: VeChain koers gaat met 1400 procent stijgen
Stuurt de Amerikaanse centrale bank aan op een gigantische crash voor Bitcoin en aandelen?