crypto stijgt
Altcoin

6 veelbelovende cryptomunten die je voor minder dan $1 kunt kopen

Terwijl Bitcoin (BTC) nieuwe recordhoogtes bereikt, ervaren ook diverse altcoins significante waardestijgingen. In dit artikel zullen we enkele veelbelovende cryptocurrencies onder de loep nemen die momenteel minder dan $1 waard zijn.

VeChain (VET)

Het blockchain-platform VeChain (VET) is gericht op het verbeteren van supply chain management en de efficiëntie van bedrijfsprocessen. Het streeft ernaar het volgen van producten en informatie in uiteenlopende sectoren zoals productie, logistiek en detailhandel te vereenvoudigen, met het doel om transparantie en operationele efficiëntie te verhogen.

De munt van VeChain heeft recentelijk een aanzienlijke waardestijging meegemaakt. Na in oktober 2023 een laagtepunt van minder dan $0,015 te hebben bereikt, is de waarde van de munt met bijna 240% gestegen, wat wijst op een sterke heropleving en groeiende interesse in het project.

Flare (FLR)

Flare (FLR) is een Layer 1 (L1) blockchain-project dat gebouwd is op de Ethereum Virtual Machine (EVM), met een focus op het bevorderen van blockchain-interoperabiliteit. Het doel van Flare is het mogelijk maken van veilige communicatie tussen verschillende blockchains, gefaciliteerd door twee kernprotocollen: de State Connector en de Flare Time Series Oracle (FTSO). Deze protocollen stellen het netwerk in staat om betrouwbare data uit te wisselen en interacties tussen diverse blockchain-platforms te ondersteunen.

Na de lancering in maart van het voorgaande jaar, ondervond de FLR-token een significante daling tijdens de cryptowinter, met een dieptepunt van $0,008 in oktober 2023. Echter, sinds dat dieptepunt heeft Flare een indrukwekkende waardestijging van ongeveer 425% doorgemaakt, wat duidt op een hernieuwde interesse en vertrouwen in het project.

Ripple (XRP)

XRP kan niet in de lijst ontbreken. De digitale munt is ontworpen om razendsnelle en kostenefficiënte transacties mogelijk te maken. Het bedrijf achter de token, Ripple, richt zich op het faciliteren van real-time grensoverschrijdende betalingen voor banken en financiële instellingen, waarmee het traditionele betalingssystemen zoals SWIFT wil verbeteren of vervangen. 

XRP is een van de projecten die een relatief milde groei heeft gezien in de afgelopen dagen. In juni van 2023 bereikte het nog een lokale piek van bijna $0.80. Op het moment van schrijven staat de waarde rond de $0,63. De ontwikkelingen in de rechtszaak tegen de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) zullen allesbepalend zijn voor het verdere verloop van het project. Een positieve uitkomst zou de munt potentieel naar nieuwe hoogtes kunnen brengen.

Moonbeam (GLMR)

Moonbeam (GLMR) is een smart contract platform dat draait op het Polkadot (DOT) netwerk. Het is ontworpen om een naadloze integratie tussen de Ethereum (ETH) blockchain en het Polkadot ecosysteem mogelijk te maken. Door deze brugfunctie kunnen ontwikkelaars hun bestaande ETH applicaties en smart contracts gemakkelijk naar Polkadot migreren zonder de noodzaak om de code substantieel te herschrijven. 

Cardano (ADA)

Cardano (ADA) is een blockchain platform dat is ontworpen om efficiëntere functionaliteiten te bieden dan eerdere blockchain systemen. Het is ontwikkeld met een focus op schaalbaarheid, interoperabiliteit en duurzaamheid, en maakt gebruik van een wetenschappelijk onderbouwde aanpak met peer-reviewed onderzoek om zijn technologie te ontwikkelen. 

Met een waardering van $0,74 op het moment van schrijven staat ADA nog altijd lager dan zijn piek die het in de bull run van 2018 bereikte (van $1,18) en zijn all-time high (ATH) in 2021 (van $3,09). Daarmee lijkt er nog genoeg opwaarts potentieel voor de digitale munt om forse winsten te boeken.

Shiba Inu (SHIB)

Shiba Inu (SHIB) is een gedecentraliseerde meme cryptocurrency die oorspronkelijk is gecreëerd als een parodie op andere cryptomunten zoals Dogecoin (DOGE). Gelanceerd in augustus 2020 door een anonieme persoon of groep bekend als “Ryoshi”, heeft Shiba Inu snel populariteit gewonnen binnen de crypto gemeenschap.

2023 bleek voor de meme coin een rustig jaar, waarin het project niet langdurig voorbij het $0,00001 weerstandsniveau kon doorbreken. Het huidige jaar blijkt een stuk succesvoller met een lokale piek van $0,00044.

1 maand geldig: Pak nu je 20 Euro bonus bij Bitvavo

Sta je op het punt om de cryptowereld te ontdekken en overweeg je om Shiba Inu of een andere crypto te kopen? Grijp dan nu je kans met deze exclusieve aanbieding! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en de Nederlandse crypto beurs Bitvavo krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding

Slechts 30 Dagen Beschikbaar: meld je aan bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 20 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Meld je nu aan!

Altcoin nieuws

80% van alle nieuwe crypto’s op Binance staan in het rood!
Rekt Capital verwacht snel nieuwe ‘hype-cyclus’ voor altcoins
Markus Thielen: Altcoins zijn ‘groot risico’ ten opzichte van Bitcoin
Meer nieuws

Meest gelezen

Crypto-analisten voorspellen: Zó lang duurt het om miljonair te worden met een $1.000 investering in Cardano
XRP’s toekomst: Kan het Solana, Ethereum en zelfs Bitcoin inhalen?
Nieuwe CPI-cijfers vandaag om 14.30: Dit staat de Bitcoin koers te wachten