Rijk
Blockchain

71% van vermogende particulieren heeft geïnvesteerd in crypto

Uit een nieuw onderzoek blijkt dat veel van ’s werelds rijkste personen geïnvesteerd hebben in cryptocurrencies.

Rijke mensen investeren massaal in digitale activa

Vermogende particulieren hebben massaal cryptocurrencies en andere digitale activa omarmd. 71% van de vermogende particulieren investeert volgens een nieuw onderzoek in digitale activa.

Technologie consultancy bedrijf Capgemini heeft dinsdag zijn “World Wealth Report” voor 2022 uitgebracht. Voor het rapport ondervroegen ze 2.973 wereldwijde vermogende investeerders. 54% van hen had een vermogen variërend van $1 miljoen tot $30 miljoen. 46% van hen had vermogen van $30 miljoen en meer.

In de enquête werd gevraagd naar investeringsvoorkeuren voor opkomende activaklassen zoals digitale activa. Deze classificeerde zij als cryptocurrencies, gerelateerde exchange-traded funds (ETF’s), nonfungible tokens (NFT’s) en metaverse-gerelateerde producten.

Van de ongeveer één op zeven vermogende particulieren die in digitale activa belegden, was de hoogste concentratie onder de 40 jaar oud. Meer dan negen van de tien in deze leeftijdsgroep hebben geïnvesteerd in digitale activa. Het jongere deel zei dat cryptocurrencies hun favoriete investeringen zijn. Crypto-ETF’s en metaverse-producten zijn ook zeer gewenst bij de ‘jongeren’.

Crypto maakt echter niet de meerderheid uit van de portefeuilles. Gemiddeld hebben vermogende investeerders slechts ongeveer 14% toegewezen aan ‘alternatieve investeringen’, waaronder crypto.

Vermogensbeheerdersector

Capgemini merkte op dat de vermogensbeheer sector een toestroom van investeringen in digitale activa ziet. Dit heeft de vraag naar educatieve mogelijkheden doen toenemen, aldus Capgemini.

De toestroom van nieuwe investeringsmogelijkheden, zoals duurzaam beleggen en digitale activa, heeft een cruciale impact op de vermogensbeheer sector. Vermogensbeheerders moeten prioriteit verlenen aan het geven van tijdige voorlichting over deze trend om hun klanten te behouden.

– Nilesh Vaidya

Sommige bedrijven zijn al op de hoogte van deze trend en willen het first-mover-voordeel in deze nichesector. Dit doen ze door beleggingsproducten te lanceren die zijn gericht op demografie.

Investeringsbank Morgan Stanley introduceerde in maart 2021 blootstelling aan Bitcoin voor haar miljonairscliënteel. Hierbij konden alleen degenen met $2 miljoen of meer aan kapitaal investeren.

Private banking-klanten voor BBVA Zwitserland kregen ook toegang tot cryptohandel- en bewaardiensten, samen met een vergelijkbaar aanbod van Wells Fargo in 2021.

Het rapport komt na eerder onderzoek van Accenture. Hieruit bleek dat 52% van de rijke beleggers in Azië in het eerste kwartaal van 2022 een of andere vorm van digitale activa bezat. Dit komt neer op gemiddeld 7% van de portefeuilles van de ondervraagde beleggers. Accenture ontdekte ook dat vermogensbeheerders traag zijn met het adopteren van beleggingsproducten met blootstelling aan cryptocurrency of digitale activa. Waarbij een meerderheid zegt dat ze geen plannen hebben om gerelateerde diensten aan te bieden.

Bitcoin nieuws

Bitcoin koers naar $100K: Wat betekent deze mijlpaal voor de derivatenmarkten?
Analist ziet kansen: “Bitcoin bereikt S2F-drempel, blijft de rally doorgaan?”
Bitcoin breekt records: Maandelijkse stijging van 40%, koers bereikt bijna $100.000
Meer nieuws

Meest gelezen

Nederlandse crypto analist: Dit is wanneer je Bitcoin en Ethereum moet kopen
Analist: dit is de ergste nachtmerrie van Amerikaanse centrale bank
Crypto whales kopen massaal XRP: Dit is waarom
Newsbit
Bekijk de app
Bekijk