Bitcoin
Bitcoin

Adam Back: Bitcoin Prijs kan in 1 dag naar $20k stijgen

Bitcoin is momenteel erg volatiel. Vorige week zagen we één van de grootste crashes ooit. Vervolgens zagen we BTC weer met meer dan 80% herstellen. Voor buitenstaanders en reguliere marktinvesteerders kunnen deze enorme prijsschommelingen signalen zijn voor een onbetrouwbare investering. Anderen merken de potentie voor enorme winsten op.


De ‘realistische’ droom

In de crypto wereld wordt dergelijke volatiliteit als ‘vrij normaal’ beschouwd en veel insiders zijn niet verrast door de enorme prijs schommelingen. Bitcoin investeerders zijn gewend aan een hoge volatiliteit. Zij verwachten dan ook dat de prijs dit jaar enorm zal herstellen en hogere prijzen gaat bereiken. Daarnaast is het zo dat investeerders juist anticiperen op de marktvolatiliteit. Zij verwachten enorme prijsschommelingen in beide richtingen.

Dit is wordt onderschreven door Adam Back, medeoprichter en CEO van Blockstream. In een tweet liet hij namelijk weten dat het hem niet zou verbazen als Bitcoin ineens naar de $20.000 zou stijgen. Adam zei zelfs dat het mogelijk was dat de munt deze prijs in één dag zou bereiken en in dezelfde dag weer terug kan zakken naar $16.000.

Dit alles zou volgens hem helemaal niet zo verrassend zijn. Aangezien de cryptomunt in het verleden heeft laten zien dat het zulke wilde bewegingen kan maken.

Hoewel de tweet van Adam refereerde naar een droom die hij had, lijkt de voorspelling aannemelijk. Alleen al deze week steeg de Bitcoin koers binnen vier dagen met meer dan 80%. Dit gebeurde nadat het vorige week met meer dan 50% was gedaald.


Crypto investeerders zijn optimistisch over Bitcoin

Anderen binnen de crypto wereld hebben ook gevoelens geuit die vergelijkbaar zijn met die van Adam. Zij verwachten dat de Bitcoin prijs de komende weken sterk zal stijgen wanneer de wereldeconomie reageert op de pandemie van het coronavirus en de economische neergang.

Preston Pysh, Bitcoin investeerder en podcast host, was het eens met de beweringen van Adam. Hij reageerde op de tweet van Adam en zei dat we er klaar voor moesten gaan zitten, omdat het gaat gebeuren.

Raoul Pal van Global Macro heeft ook sterke bullish gevoelens over Bitcoin geuit. Hij verwacht dat de cryptomunt de komende weken enorme winsten gaat boeken. Volgens de investeringsstrateeg dreigt het bestaande financiële systeem in te storten als gevolg van de aanhoudende economische crisis. Bitcoin zou dan de perfecte remedie bieden.

Pal verklaarde dat mensen het vertrouwen in het systeem hebben verloren, waardoor ze op zoek zijn naar alternatieven. In dat opzicht biedt Bitcoin het perfecte alternatief.

Met de steeds positievere kijk op Bitcoin, is het daarom niet verwonderlijk dat insiders en experts uit de industrie, zoals Adam, zulke gewaagde prognoses durven te maken over de prijs van de munt.

 

Bitcoin nieuws

Waarom stijgt de cryptomarkt vandaag?
Crypto koersen exploderen: Bitcoin en altcoins omhoog, staat de bullmarkt op uitbreken?
Waarom het $65.000-niveau cruciaal is voor de Bitcoin koers
Meer nieuws

Meest gelezen

BitBoy voorspelt enorme stijging voor XRP en 4 andere Cryptomunten
Crypto whales kopen massaal deze Altcoins
Crypto-CEO onthult: ‘Ik heb vandaag flink wat XRP gekocht’ – Dit is waarom