Altcoins in Nood: Ripple (XRP) en Ethereum (ETH) Crashen

 
 

De Bitcoin prijs is gisteren flink ingezakt en deze crash sleept de altcoin prijzen mee naar onder. Belangrijke munten als Ethereum en Ripple hadden het al zwaar maar zijn door de recente crash nu echt in nood.


Ethereum (ETH) prijs daalt met 10 procent

De Ethereum koers is gisteren flink gecrasht. Op het moment van schrijven ligt de prijs voor 1 ETH token rond de $272 dollar. Dit terwijl de ETH prijs 24 uur geleden nog rond de $310 dollar lag. Dat betekent dat Ethereum vandaag meer dan 10 procent van haar waarde verliest.

Naast de 10 procent daling is nog een zorgelijke ontwikkeling gaande. Ethereum blijft terrein verliezen ten opzichte van de Bitcoin. Ik de grafiek hieronder (oranje lijn) is te zien dat de ETH dominantie naar een dieptepunt is gezakt. Ethereum bereikt vandaag de laagste Bitcoin waarde in meer dan twee jaar tijd.

 
ethereum koers


Ripple (XRP) prijs daalt met 12%

Niet alleen Ethereum heeft het zwaar. Ook Ripple’s XRP token heeft het zwaar te verduren. Op het moment van schrijven ligt de prijs van 1 XRP token rond de $0,336 dollar. 24 uur geleden lag de Ripple prijs nog rond de $0,386 dollar. Dat betekent dat de koers vandaag met meer dan 12% is gedaald.

Als we de XRP/BTC waarde bekijken zien we dat ook Ripple enorm veel terrein verliest ten opzichte van de Bitcoin. XRP loopt al het hele jaar achter de feiten aan en ook vandaag zien we de munt veel verliezen. Komt er een ommekeer of blijft de munt slecht presteren?

 


Altcoins Blijven Terrein verliezen

De trend die de grootste altcoins, Ethereum en Ripple, doormaken zien we eigenlijk over de gehele markt doorspelen. Altcoins verliezen terrein door de volatiliteit van de Bitcoin. De BTC dominantie blijft stijgen en bereikt een jaarlijks hoogtepunt met een dominantie percentage van 65.6%. Crypto analist Nick vertelt dat het volgens hem pas weer verstandig altcoins te kopen als BTC consolideert. Alleen groot nieuws of samenwerkingen zullen een enorme koersstijging voor bepaalde altcoins in deze tijd kunnen veroorzaken.

 

[Tijdelijk aanbod]: Gratis 1000 euro handelen

ACTIE: Maak een Bitvavo Account aan via Newsbit en betaal de eerste 1000 euro geen handelskosten! Bitvavo is veruit de goedkoopste Nederlandse exchange. (Klik op de onderstaande knop)

 

Bitvavo Actie! €1000 Gratis Handelen

Bitvavo exchange

Maak een account aan via Newsbit op Bitvavo en betaal over de eerste €1000 euro geen handelskosten! Bitvavo is in Nederland de goedkoopste en enige officiële cryptocurrency exchange.

 

knop_account-aanmaken