Amerika, verenigde staten
Bitcoin

Amerikaanse banenmarkt verrast, financiële markten krijgen een tik

Het gaat zeer goed met de banenmarkt in de Verenigde Staten. In maart werden er 303 duizend nieuwe banen gecreëerd. Dit overstijgt de verwachtingen ruim. Er werd voor maart namelijk een groei verwacht van 200 duizend nieuwe banen.

De forse groei aan nieuwe banen maakt maart de beste maand sinds mei 2023. De werkloosheid daalde daarmee in maart met 3,8 procent.

Amerikaanse rentedalingen blijven uit

Al met al pakken de economische cijfers tot dusverre goed uit in de eerste maanden van het jaar. Aanvankelijk werd nog een rentedaling verwacht startend in maart maar die blijft vooralsnog uit. Inflatie is namelijk iets wat gestegen en dus ook de banenmarkt zit in de lift. Hierdoor blijven de rentedalingen van Federal Reserve uit.

De rentedalingen worden nu verwacht te starten in juni of juli. In totaal worden er nu drie rentedalingen verwacht voor het restant van 2024. Maar als de inflatie aanhoudt en de banenmarkt positief blijft verrassen zouden de rentedalingen nog verder opgeschoven kunnen gaan worden.

De laatste maanden doen de financiële markten het uiteraard geweldig. Zowel de aandelen markten als de crypto markten hebben geweldige maanden achter de rug. Het gros van deze groei is te wijden aan de verwachtingen van rentedalingen in 2024. Een lage rente betekent namelijk dat het interessanter is om te investeren aangezien de rendementen op bijvoorbeeld staatsobligaties lager liggen.

Wat zijn de gevolgen voor Bitcoin?

Met het uitblijven van de renteverlagingen beginnen de financiële markten een beetje op de rem te trappen. Neel Kashkiri, de Fed voorzitter in Minneapolis, zei gisteren dat de renteverlagingen zelfs tot 2025 zouden kunnen wachten. Aandelenmarkten reageerden heftig op dit nieuws, en de markten lijken sinds vandaag de eerste renteverlagingen te verwachten in september.

Wat dit betekent voor de crypto markten valt te bezien.

Met de Bitcoin halving in het verschiet zou ook de crypto markt misschien wat rustiger aan kunnen doen. Historisch gezien ondervindt de Bitcoin koers in de weken na de halving namelijk een consolidatie periode. Dit scenario zou dus met de macro-economische ontwikkelingen geen verrassing zijn.

Handel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Bitcoin of een andere crypto kopen? Grijp dan nu je kans met deze exclusieve aanbieding! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Maak een account bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Meld je nu aan!

Bitcoin nieuws

Bitcoin is klaar voor het vervolgen van zijn bullmarkt in H2 2024
Bitcoin spiegelt extreem bullish scenario
Wordt Donald Trump de redder van Bitcoin in Amerika?
Meer nieuws

Meest gelezen

Bekende Nederlandse crypto analist verkoopt al zijn Bitcoin – Dit is waarom
Crypto-analisten voorspellen: Zó lang duurt het om miljonair te worden met een $1.000 investering in Cardano
Kan de Ripple (XRP) koers 50 dollar worden?