Bitcoin Nieuws

Bitcoin Nieuws

Analisten verwachten een verandering van de Bitcoin trend

De commotie om een prijs van $100.000 voor de Bitcoin (BTC) is verwaterd sinds het niet stand wist te houden op het prijsrecord van circa $69.000. Handelaren zijn echter niet helemaal verbijsterd. Op dit moment beschouwen de meeste analisten de huidige prijsklasse als een optimale accumulatiezone.


Verwachtingen van de Bitcoin

De afgelopen week waren de markten een beetje wankel. Dit komt door het feit dat beleggers over de hele wereld steeds nerveuzer werden over de vergadering van het Federal Open Market Committee van 15 december. De bevestiging dat de Federal Reserve drie renteverhogingen en geleidelijke afbouw in 2022 zou invoeren, lijkt echter positief uit te pakken.

Gegevens van Cointelegraph Markets Pro en TradingView laten zien dat de prijs van Bitcoin boven de $47.000 blijft. Na de verklaring van voorzitter Powell steeg de prijs met ongeveer 0,55% en staat het nu op de $49.000.

In de afbeelding hierboven is te zien wat marktanalisten verwachten van de Bitcoin prijs nu de beleidsvoornemens van de Fed voor 2022 bekend zijn.


Solide ondersteuning in de buurt van de $46.500

Een meer gedetailleerde analyse van de recente prijsactie kwam van de optiehandelaar en Twitter-gebruiker John Wick. Hij plaatste de volgende grafiek die de bullish en bearish omkeringen benadrukte die zich de afgelopen twee weken hebben voorgedaan.

BTC/USDT 4-uurgrafiek. Bron: Twitter

Volgens Wick heeft de recente prijsactie van de Bitcoin een solide basisondersteuning opgeleverd. Deze wordt weergegeven door de gele horizontale lijn op $46.588. Deze lijn wordt een “fase 1-basis” genoemd.

“We kunnen verwachten dat de volatiliteit zal toenemen. Het volgende waar ik me op richt, is een aanstaande squeeze. Dit kan net zo uitpakken als in juli nadat we ons hadden gericht op een fase 1-ondersteuning. De volgende fase is vuur.” Aldus Wick.


Volatiliteit hoort bij de koers

Vergeleken met historische prijsacties na all-time highs, is de huidige volatiliteit in de markt niets om je zorgen over te maken. Aldus de onafhankelijke marktanalist Rekt Capital, die tweette dat de markt vergelijkbare dalingen vertoonde in eerdere bull-markten.

Handelaar en Twitter gebruiker Crypto Ed_NL verwacht ook een bounce in de toekomst. Hij plaatste de volgende grafiek waarin wordt geschetst hoe de prijsactie de komende weken zou kunnen verlopen. Ed_NL zei het volgende:

“Verwachtingen voor de komende uren: nog iets naar beneden in het groen voor de uitslag van de FOMC, een bounce na de FOMC en daarna een voortzetting van de bull run.”

BTC/USD 1-uurgrafiek. Bron: Twitter

Een weerspiegeling van de Bitcoin prijsacties van september

Een laatste stukje perspectief werd geboden door de crypto investeerder en Twitter-gebruiker Crypto Bull God. Hij plaatste de volgende grafiek waarin de huidige prijsactie van de Bitcoin werd vergeleken met hoe deze in september presteerde voor de bullish uitbraak.

BTC/USD 12-uurs grafiek. Bron: Twitter

De analist zei het volgende:

“Ik heb hier de afgelopen dagen lang naar zitten staren. Ik zeg niet dat dit zal gebeuren, maar ik zie nu zeker een overeenkomst met september van dit jaar.”

Hoewel niemand zeker kan weten wat het eind van dit jaar gaat brengen, werd in de volgende tweet gewezen op een mogelijk teken dat de Bitcoin het jaar sterk zou kunnen afsluiten.

De totale marktkapitalisatie van crypto valuta staat nu op $2.2 biljoen en de dominantie van Bitcoin is 40,7%.

Bitcoin nieuws

Miljardair Bill Miller: Bitcoin is een “verzekering” tegen financiële catastrofe Miljardair Bill Miller: Bitcoin is een “verzekering” tegen financiële catastrofe
‘Extreme angst’ heeft Bitcoin koers in houdgreep, maar er is hoop ‘Extreme angst’ heeft Bitcoin koers in houdgreep, maar er is hoop
De economische omstandigheden verslechteren, wat betekent dit voor Bitcoin? De economische omstandigheden verslechteren, wat betekent dit voor Bitcoin?
Meer nieuws

Meest gelezen

Terra (LUNA) stijgt met meer dan 1.000% in één dag? Kunnen beleggers een sprankje hoop verwachten? Terra (LUNA) stijgt met meer dan 1.000% in één dag? Kunnen beleggers een sprankje hoop verwachten?
Vitalik Buterin niet langer een miljardair omdat Ethereum crasht Vitalik Buterin niet langer een miljardair omdat Ethereum crasht
Elon Musk moet $5 miljard betalen om uit de Twitter-deal te stappen Elon Musk moet $5 miljard betalen om uit de Twitter-deal te stappen
meer meest gelezen

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten