Bitcoin, Floki

Andrew Tate verkoopt $500.000 aan Bitcoin en Gaat ‘All In’ op GameStop

De voormalige professionele kickbokser en sociale media provocateur Andrew Tate heeft aangekondigd dat hij $500.000 aan Bitcoin heeft omgezet om volledig te investeren in GameStop-aandelen en meme-aandelen, naar eigen zeggen om hedgefondsen dwars te zitten.

In een video op Twitter verklaarde Tate dat een hedgefondsbeheerder een verlies van 13 miljard dollar zou lijden als GameStop de volgende ochtend opent tegen de huidige prijs. “Zijn hele hedgefonds!”, aldus Tate.

‘We halen Wall Street neer’

Zijn strategie is geïnspireerd door de Reddit-gemeenschap en lijkt sterk op de theorie uit 2021 rondom dezelfde aandelen. De terugkeer van Roaring Kitty, de internetfiguur die destijds deze beweging leidde, heeft de gekte rondom meme-aandelen weer aangewakkerd.

Andrew Tate legde in een video uit: “Ik verkoop nu een half miljoen dollar aan Bitcoin en ga volledig, met maximale hefboom, in op al deze aandelen. We gaan al het geld verliezen, maar we halen Wall Street neer. We gaan ze zelf neerhalen.”

Explosieve stijging van GameStop-aandelen

De hype rondom het GameStop (GME) aandeel heeft de waarde in de afgelopen 24 uur meer dan verdubbeld. Dit leidde ertoe dat beurzen op maandag de handel minstens zes keer moesten stopzetten.

Volgens Bloomberg resulteerde deze stijging in liquidaties ter waarde van $1,4 miljard voor investeerders die tegen de stijging hadden gewed. Momenteel handelt GME op $32,50, terwijl het een maand geleden nog $10 was. Een onofficiële Solana meme-coin, vernoemd naar GameStop, heeft zelfs nog grotere winsten geboekt.

Andere memecoins profiteren mee

Ook andere memecoins in de cryptowereld profiteren flink van de hype. Zo is de PEPE koers in de afgelopen 24 uur met meer dan 20 procent gestegen en heeft zelfs een all-time high bereikt. Daarnaast hebben Floki, Dogwifhat en Dogecoin winsten van 8 tot 14 procent geboekt.

Tate in juridische problemen

Dit alles vindt plaats te midden van Tate’s rechtszaak wegens vermeende mensenhandel en verkrachting. Enkele weken geleden verklaarde een rechtbank in Roemenië dat zijn proces officieel kan doorgaan, tien maanden nadat Tate en zijn broer werden aangeklaagd. Een paar dagen geleden verlengde dezelfde rechtbank de restricties die Tate verhinderen Roemenië te verlaten met nog eens 60 dagen. Een procesdatum moet nog worden vastgesteld.

Tate benadrukte dat het hem niet uitmaakt als hij alles verliest—zijn motivatie is de ondergang van de niet bij naam genoemde hedgefondsmanager. “Ik neem Wall Street neer, kijk maar,” zei hij. “Fuck ze. Fuck ze allemaal.”

Handel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht PEPE of een andere crypto kopen? Grijp dan nu je kans met deze exclusieve aanbieding! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Maak een account bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Meld je nu aan!

Bitcoin nieuws

Dit is de echte reden achter de Bitcoin koersval van vandaag
Peter Brandt waarschuwt: Gigantisch probleem voor de Bitcoin koers bij doorbraak onder dit kritieke niveau
Huidige Bitcoin-cyclus vertoont overeenkomsten met piek van 2019
Meer nieuws

Meest gelezen

De Bitcoin Bull Run is over en Altseason zal nooit plaatsvinden
Onbekende cryptohandelaar verandert in drie dagen $1.200 in $10 miljoen
Waarom daalt de Bitcoin koers vandaag plotseling?