Newsbit

Bitcoin, BTC

Bedrijven hebben nu $16 miljard in BTC

Bitcoin, BTC

Grote bedrijven hebben nu meer dan 842.000 BTC in bezit. Deze zijn, tegen de huidige Bitcoin prijs, $16,1 miljard waard.


De vonk is overgeslagen

Bedrijven hebben, volgens het Clark Moody-dashboard en gegevens van Bitcointreasuries.org, ongeveer 842.229 BTC ofwel 4,54% van het huidige Bitcoin-aanbod in handen. Dit komt overeen met maar liefst $16,1 miljard tegen de huidige prijs van $19.200.

Overheidsbedrijven en institutionele beleggers kopen steeds meer Bitcoins op. De echte vonk sloeg over toen MicroStrategy voor $425 miljoen aan Bitcoin kocht. Vanaf dat moment is een institutionele razernij van start gegaan.


Waarom kopen grote bedrijven Bitcoin?

De vraag naar Bitcoin komt waarschijnlijk voort uit de groeiende reputatie als een digitale waardeopslag. Bitcoin kan beleggingsportefeuilles afdekken tegen inflatie, zoals goud. Echter heeft BTC ook nog eens het potentieel om exponentiële groei te zien.

Hedges als goud stagneren doorgaans in prijs en vertonen een lage volatiliteit gedurende een lange periode. Ze zijn bedoeld als verzekering voor een gediversifieerde portefeuille, zodat de wallet beschermd is wanneer de markt daalt.

Bitcoin kan beide. Het kan als hedge-activum fungeren en investeerders ook bloot stellen aan een groot groeipotentieel op lange termijn. Michael Saylor, de CEO van MicroStrategy, zei dat Bitcoin niet moet worden beschouwd als een betalingsnetwerk of valuta maar als waarde opslag.

Zolang de perceptie van Bitcoin door instellingen en bedrijven als een gevestigde waardeopslag blijft bestaan, zou de vraag naar BTC waarschijnlijk hoog blijven.


Klik hier en verdien tot $500 aan bonussen bij exchange Bybit. Voor alle gebruikers die crypto storten. Actie geldt tot en met 10 dec.


“Orange pill” voor bedrijven

Bedrijven hebben nu ongeveer 4,5% van het huidige Bitcoin-aanbod in handen. Dit percentage is relatief hoog gezien het feit dat BTC een totaal vast aanbod heeft van 21 miljoen. In werkelijkheid ligt dit getal waarschijnlijk nog een stuk lager. Inclusief verloren of nauwelijks bewegende coins, wordt het totale aanbod geschat op in totaal ongeveer 17 miljoen.

Bedrijven die Bitcoin kopen als treasury-activa, zoals MicroStrategy, zijn bijzonder optimistisch omdat het laat zien dat ze geen kortetermijnrendementen verwachten.

Wanneer bedrijven BTC vasthouden voor een lange termijn, zou dit dus ook resulteren in een lagere verkoopdruk in de loop van de tijd door het beschikbare aanbod te verminderen.

Toen MicroStrategy bijvoorbeeld op 11 augustus de eerste aankoop van $250 miljoen aan Bitcoin aankondigde, zei Saylor: “MicroStrategy heeft Bitcoin erkend als een legitiem investeringsmiddel dat superieur kan zijn aan contanten en heeft daarom van Bitcoin de belangrijkste investering gemaakt in zijn treasury-reservestrategie.”

Het vooruitzicht van inflatie en consistente liquiditeitsinjecties van centrale banken voeden de vooruitzichten op middellange tot lange termijn voor Bitcoin. Dat zou volgens sommige analisten de perfecte omgeving zijn voor BTC om na verloop van tijd uit te blinken. 

De corona-pandemie heeft een enorme negatieve impact om de financiële markt gehad. Om hiervoor te compenseren, blijven toezichthouders ondertussen zorgen voor ontspannen financiële voorwaarden. Voor waardeopslag, zoals goud en Bitcoin, is een dergelijke trend gunstig richting 2021.

 

Gerelateerd Nieuws

Scroll to Top