Blackrock
Bitcoin, Regulatie

Belangrijke doorbraak: BlackRock en Nasdaq bespreken toekomst van Bitcoin ETF met SEC

Recent hebben BlackRock en Nasdaq een belangrijke vergadering gehouden met de Division of Trading and Markets van de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC). Het doel van deze bijeenkomst was om de aanvraag van BlackRock voor de lancering van een spot Bitcoin ETF uitvoerig te bespreken.

Belangrijke deelnemers doen mee aan de bespreking

In de door de SEC gepubliceerde memo werd onthuld dat de vergadering prominente figuren omvatte zoals Robert Mitchnick, het Hoofd Digitale Assets van BlackRock, en leden van het ETF-team van de vermogensbeheerder.

Aan de zijde van Nasdaq waren Joseph Cusick, de VP en Chief Regulatory Officer, Giang Bui, Hoofd van U.S. Equities en Exchange-Traded Products, en Alison Doyle, Hoofd van ETP Listings, aanwezig.

Namens de SEC namen David Shillman en Eric Juzenas, Associate Directors van de Division of Trading and Markets, deel aan deze belangrijke bijeenkomst.

De discussie ging over het “voorgestelde regelwijziging van Nasdaq om aandelen van de iShares Bitcoin Trust te noteren en te verhandelen onder NASDAQ Rule 5711(d).” Deze regel biedt richtlijnen voor de notering van Commodity-Based Trust Shares, inclusief criteria voor initiële en voortdurende notering en nalevingsvereisten.

Voortdurende dialoog tussen BlackRock en SEC over Bitcoin ETF

Deze recente bijeenkomst markeert de laatste in een serie gesprekken tussen BlackRock en de SEC betreffende hun aanvraag voor een Bitcoin ETF. In november besprak BlackRock, als vooraanstaande vermogensbeheerder, een voorgestelde wijziging in de regelgeving met de SEC. Deze wijziging zou het voor Wall Street-banken eenvoudiger maken om deel te nemen aan de ETF, door het risico over te hevelen naar cryptomarktmakers.

BlackRock zette de crypto-industrie op zijn kop in juni, toen het een aanvraag indiende voor een spot Bitcoin ETF. De stap van de grootste vermogensbeheerder ter wereld om een Bitcoin ETF te introduceren, blies nieuw leven in de hoop dat de SEC dit financiële instrument zou goedkeuren, na jaren van consequente afwijzingen.

Optimisme voor 2024

Met januari 2024 in zicht, een periode die cruciaal kan zijn voor de goedkeuring van meerdere Bitcoin ETF-aanvragen door de SEC, groeit het optimisme dat 2024 het jaar kan worden waarin de VS eindelijk groen licht geeft voor een spot Bitcoin ETF. Dit optimisme wordt verder aangewakkerd door gerenommeerde analisten van Bloomberg Intelligence en JP Morgan, die aangeven dat er een aanzienlijke kans bestaat dat in januari 2024 ten minste één spot Bitcoin ETF goedgekeurd zal worden.

December deal: Pak nu je 20 Euro bonus bij Bitvavo

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Bitcoin of een andere crypto kopen? Grijp dan nu je kans met deze exclusieve decemberaanbieding! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Alleen in de maand december: meld je aan bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 20 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Meld je nu aan!

Bitcoin nieuws

Bekende crypto-analist PlanB verwacht dat Bitcoin in 2028 een half miljoen dollar bereikt
JPMorgan slaat alarm: Grote zorgen over toekomst cryptomarkt
Goed nieuws voor Bitcoin: Aantal dollars stijgt voor het eerst sinds november 2022
Meer nieuws

Meest gelezen

Cathie Wood: 6 Ethereum is genoeg om miljonair te worden
Waarom is de cryptomarkt zo hard onderuit gegaan?
Bitcoin koers valt onder de $60.000 – wat is er aan de hand?