Bitcoin Nieuws

Bitcoin al 270 dagen zonder all-time high, hoe lang moeten we nog wachten?

Bitcoin handelt op dit moment al 270 dagen zonder een all-time high. Doorgewinterde hodlers hebben daar waarschijnlijk geen moeite mee, maar voor beginners kan het frustrerend zijn. Zoals iedereen die net aan het crypto-avontuur begint, hebben zij immers Bitcoin gekocht om snel rijk te worden.

Hoe lang tot de volgende all-time high?

De grote vraag is natuurlijk: hoe lang moeten we nog wachten op de volgende all-time high voor Bitcoin? Mogelijk kan de onderstaande grafiek ons wat wijzer maken. Uit deze informatie kunnen we opmaken dat Bitcoin het na een serie van all-time highs tot tweemaal toe minstens 1.000 dagen zonder moest doen.

Als het verleden een goede voorspeller van de toekomst is, dan is het goed mogelijk dat we nog een dikke 800 dagen moeten wachten op de volgende all-time high. Wat zou betekenen dat we minstens tot het einde van 2024 moeten wachten op een nieuwe knaller van Bitcoin. Aan de ene kant is dat zonde, maar aan de andere kant geeft het ons een hoop tijd om meer Bitcoin te verzamelen. Mits je er natuurlijk van overtuigd bent dat het kopen van Bitcoin een goed idee is.

Wachten op de vette jaren

Het jaar 2022 is tot op heden één van de slechtste jaren uit de geschiedenis van Bitcoin. In de onderstaande grafiek is te zien dat de huidige jaargang voor een groot deel zelfs onder de prestaties van het jaar 2018 is gedoken. Op het moment van schrijven lijken we daar weer enigszins bovenuit te kruipen, maar weinig hoopgevend is het niet voor de rest van 2022.

De rest van het jaar 2022 lijkt vooral afhankelijk te zijn van de ontwikkeling van de macro-economische omstandigheden. Komende woensdag om 14.30u worden de nieuwe Amerikaanse inflatiecijfers gepubliceerd. Vallen die wederom hoog uit, dan krijgen we waarschijnlijk een nieuwe tik te verwerken. 

Zeker omdat de banenmarkt in de Verenigde Staten op dit moment sterk is en dat de Federal Reserve de ruimte geeft om de rente verder te verhogen. Wat dat betreft komt er dus een spannende week of in ieder geval een spannende eerste helft van de week aan voor Bitcoin.

Bitcoin nieuws

Is Bitcoin bezig aan ontkoppeling van de traditionele financiële markt? Is Bitcoin bezig aan ontkoppeling van de traditionele financiële markt?
De groei van Bitcoin-geldautomaten daalt voor de eerste keer ooit De groei van Bitcoin-geldautomaten daalt voor de eerste keer ooit
Onderzoekers maken zich grote zorgen over klimaat impact Bitcoin Onderzoekers maken zich grote zorgen over klimaat impact Bitcoin
Meer nieuws

Meest gelezen

Gaat de XRP-prijsvoorspelling van The Simpsons uitkomen? Gaat de XRP-prijsvoorspelling van The Simpsons uitkomen?
De Bitcoin koers maakt zich op voor een grote uitbraak De Bitcoin koers maakt zich op voor een grote uitbraak
Gokhshtein: De Ripple koers zal Exploderen als dit gebeurt Gokhshtein: De Ripple koers zal Exploderen als dit gebeurt
meer meest gelezen

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten