Maak een account op Bitvavo en krijg €10 cadeau!
Bitvavo: Ontvang €10
Welkomstbonus!
Bitcoin (BTC) heeft zijn goede weekend binnen enkele uren weer weten te verpesten. Na enkele sterke dagen heeft de Bitcoin koers vannacht een nieuwe duikvlucht genomen. De dalende trend van vorige week lijkt hiermee nieuw leven te zijn ingeblazen, wat de hernieuwde hoop de kop heeft ingedrukt.
Niet alleen de Bitcoin koers biedt reden tot zorg. De komende maanden kunnen wellicht honderdduizenden Bitcoins op de markt worden gedumpt, wat de koers verder omlaag kan drukken.
Na enkele dagen veelal ongedeerd te blijven, heeft de Bitcoin koers vannacht rake klappen geïncasseerd.
Gisteren kon je nog lezen hoe Bitcoin het afgelopen weekend het tij leek te keren met een herstel tot boven de $58.000. Gisteren ging het echter alweer iets bergafwaarts, wat een voorteken bleek te zijn voor een groeiend negatief momentum.
Gisteren zakte de koers gedurende de dag langzaam terug tot $57.000. Vanaf 23:00 uur ging Bitcoin hard onderuit en werd de koers in enkele uren teruggebracht tot een dieptepunt van vlak boven de $54.000.
Inmiddels is Bitcoin alweer iets omhoog geschoten tot voorbij de $55.000. De week is gisteren echter enigszins verontrustend afgesloten, onder een belangrijk steunniveau vlak boven de $56.000.
De prijsactie van Bitcoin suggereert dat we de komende tijd nog meer pijn voorgeschoteld krijgen. De BTC koers staat al weken onder druk, voornamelijk veroorzaakt door de aanstaande terugbetalingen van de failliete Bitcoinbeurs Mt. Gox en de BTC-verkopen van de Duitse overheid.
De komende maanden kunnen deze twee factoren de Bitcoin koers echter nog een stuk verder omlaag drukken.
Vorige week vrijdag kondigde de in 2014 ingestorte Mt. Gox de start van zijn gevreesde terugbetalingsproces aan. Meer dan $8 miljard aan Bitcoins zal de komende maanden verdeeld worden onder schuldeisers. Na meer dan tien jaar wachten is dit een grote opluchting voor voormalig klanten van de failliete beurs, maar de markt vreest voor de mogelijke impact op de Bitcoin koers.
“Hoewel het nog niet duidelijk is welk deel van de totale distributie op de markt zal worden verkocht, zal er aanzienlijke verkoopdruk op Bitcoin komen,” schreef K33 Research over de Mt. Gox schuldeisers in zijn laatste rapport.
Ook de Duitse overheid is al weken bezig met het verkopen van zijn eerder dit jaar in beslag genomen Bitcoins. Onze oosterburen hadden een totaal van 50.000 BTC geconfisqueerd, maar hebben al voor honderden miljoenen dollars op de markt gedumpt. Volgens blockchain-analyseplatform Arkham Intelligence bezit de Duitse overheid nog altijd bijna 40.000 BTC met een waarde van meer dan $2,2 miljard, die mogelijk de komende maanden nog op de markt terecht zullen komen.
Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Bitcoin of een andere crypto kopen? Grijp dan nu je kans met deze exclusieve aanbieding! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.
Maak een account bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Meld je nu aan!
Bitcoin koers zakt door krimp in wereldwijde geldhoeveelheid. MicroStrategy blijft onverstoord kopen, terwijl experts een daling naar $20.000 voorspellen.
Japanse Metaplanet verrijkt met grootste Bitcoin-aankoop ooit, versterkt positie als top BTC-houder en rapporteert indrukwekkende rendementen.
Bitcoin daalt na ATH van $108.000 met 12%, maar sterke ETF-vraag en institutioneel vertrouwen ondersteunen positieve langetermijnvooruitzichten.
Robert Kiyosaki waarschuwt voor een financiële crisis en adviseert beleggingen in goud, zilver en Bitcoin. Ontdek zijn visie en tips.
Bitcoin zakt naar $95.000 na Fed-uitspraak, maar miners investeren miljarden. Is dit een tijdelijke correctie of een nieuwe trend?
XRP koers bereikt $2,52 na RLUSD-lancering. Analist voorspelt uitbraak naar $5 dankzij Bollinger Bands en bullish flagpatroon.