Maak een account op Bitvavo en krijg €10 cadeau!
Bitvavo: Ontvang €10
Welkomstbonus!
Bitcoin heeft zojuist opnieuw de psychologische $50.000 grens overschreden. Dit is een mijlpaal die we al een maand niet gezien hebben.
Vandaag is de eerste keer sinds 7 september 2021 dat de Bitcoin prijs weer boven de $50.000 grens ligt. 7 september was de dag dat El Salvador het eerste land in de geschiedenis werd dat de digitale valuta als wettig betaalmiddel accepteerde. Op 8 september begon de BTC koers echter hard te crashen, waardoor het op 21 september tot een dieptepunt zakte van $40.000.
Verschillende factoren hebben geholpen om Bitcoin weer boven de $50.000 grens te krijgen. Zo zei Jerome Powell, voorzitter van de Federal Reserve, vorige week dat Amerika geen anti crypto standpunnt in zal gaan nemen. Dit in tegenstelling tot China, dat zowel de handel in cryptovaluta als het minen ervan verboden heeft.
“Is het uw bedoeling om het gebruik van cryptocurrencies te verbieden of te beperken, zoals we in China zien?, werd Powell gevraagd tijdens een hoorzitting van de House Committee on Financial Services. Powell antwoordde eenvoudig “Nee.”
Verder is de veerkracht die BTC toont, ondanks het crypto-verbod in China een zeer positief teken. Miners verdienen nog altijd miljoenen per dag en het netwerk blijft sterk. Het lijkt er steeds meer op dat overheden de digitale valuta niet zo veel schade meer toe kunnen brengen.
Volgens Tom Lee van Fundstrat zou de Bitcoin koers naar $70.000 kunnen dalen, maar is dat wel een instapmoment.
Volgens de Washington Post gaat Donald Trump op zijn eerste dag meteen een paar Bitcoin- en crypto-wetten doorvoeren.
Fidelity voorspelt een cruciaal jaar voor Bitcoin in 2025. Lees het rapport en ontdek hoe landen en financiële instellingen cryptocurrencies strategisch inzetten.
Cryptomarkt en aandelen dalen scherp door stijgende obligatierentes en economische zorgen. Bitcoin en altcoins verliezen fors, technologiebedrijven onder druk.
Dogecoin-whales verplaatsen 690 miljoen DOGE na Elon Musk’s uitspraak. Ontdek wat er achter deze massale transacties zit.
Inflatie en renteverlagingen: de impact op de Bitcoin koers. Ontdek de gevolgen van het recente banenrapport.