Bitcoin

Bitcoin prijsgrafieken duiden nu op een daling tot onder $10K

De recente koersdaling van de Bitcoin onder verhoogt de mogelijkheid van een CME-gap-opvulling die zich bevindt in de regio van $9.900 – $9.600.

Het feit dat de prijs van Bitcoin het weerstandsniveau van $12.000 niet kon omzetten tot een ondersteuning, betekende dat er een koersdaling aan zat te komen.

De omvang van de crash werd echter niet verwacht en heeft veel handelaren verrast. De cruciale ondersteuningszone van $11.100 bood geen ondersteuning en leidde tot de huidige val richting de $10.500 regio.


Ook de aandelenmarkt daalt

Niet alleen de Bitcoin prijs is vandaag gedaald. Ook de Amerikaanse aandelenmarkten kennen vandaag een enorme uitverkoop.

Bitcoin heeft moeite met $12k weerstand – Bron: Tradingview

De bovenstaande Bitcoin grafiek laat een duidelijke afwijzing zien van de $12.000 zone, waarna een scherpe daling optrad. Een dergelijke daling was niet geheel onverwacht, gezien de nieuwe afwijzing van $12.000.

Als we wat meer inzoomen zien we dat, na een aantal tests, ook het ondersteuningsgebied van $11.100 – $11.300 is doorbroken. Doordat de BTC ook hier doorheen is gezakt is de prijs verder gedaald tot de ondersteuningszone van $10.400 – $10.600.


Een positief scenario voor Bitcoin

Er is weinig positiefs te zien op dit moment. Om toch iets bullish te vinden zal de ondersteuning van $10.500 gehouden moeten worden. Als BTC daar steun kan vinden kan de prijs op korte termijn weer stijgen naar $11.200.

Het is onwaarschijnlijk dat de Bitcoin koers direct weer tot boven dit niveau stijgt. Dit omdat het dit niveau al weken lang als ondersteuningsniveau werd gezien. Het zou dus zo kunnen zijn dat er op dit niveau een afwijzing plaats zal vinden. Pas wanneer dit niveau weer doorbroken is kunnen investeerders weer denken aan een prijs van boven de $12.000.


Een negatief scenario

Als de prijs van Bitcoin het gebied van $11.200 niet kan bereiken en al eerder wordt afgewezen, kan de Bitcoin koers nog een stuk verder dalen.

In dat geval zal de Bitcoin prijs dalen tot onder het ondersteuningsgebied van $10.400 – $10.600. Als dat ondersteuningsgebied valt, kan de koers verder dalen $9.600 – $9.900.

Dit niveau is enorm belangrijk, aangezien er daar een open CME-gap is te vinden. De kans is dan groot dat deze gevuld wordt aangezien 90% van de CME-gaps gedicht worden.

 

Bitcoin nieuws

Bitcoin is klaar voor het vervolgen van zijn bullmarkt in H2 2024
Bitcoin spiegelt extreem bullish scenario
Wordt Donald Trump de redder van Bitcoin in Amerika?
Meer nieuws

Meest gelezen

Bekende Nederlandse crypto analist verkoopt al zijn Bitcoin – Dit is waarom
Crypto-analisten voorspellen: Zó lang duurt het om miljonair te worden met een $1.000 investering in Cardano
Nieuwe CPI-cijfers vandaag om 14.30: Dit staat de Bitcoin koers te wachten