Bitcoin, BTC
Bitcoin

Bitcoin toont weerbaarheid, koers terug op 28.000 dollar

Het is inmiddels alweer ruim 24 uur geleden dat de Federal Reserve bekendmaakte de rente met 0,25 procent te verhogen. Bitcoin begon na die beslissing vooral te dalen tijdens de persconferentie van Federal Reserve voorzitter Jerome Powell. In die daling kwam Bitcoin zelfs onder de 27.000 dollar terecht. Inmiddels is de rust weer wedergekeerd en staat Bitcoin op een hele nette 28.190 dollar.

Aanval op crypto?

Volgens Benoit Bosc van GSR Markets is er momenteel een gigantische aanval op de crypto-wereld gaande. “De crypto-wereld ligt onder vuur. We zien op dit moment een hoop autoriteiten die met de harde hand proberen duidelijkheid te creëren, maar ook dat de bankencrisis vooral banken raakt die crypto-bedrijven dienen”, aldus Bosc.

“Als gevolg daarvan zie je op dit moment vooral een vlucht naar kwaliteit en de grotere projecten. Bitcoin profiteerde daar het meeste van en is sinds de start van de ellende bij de banken aan een rally bezig”, zo gaat Bosc verder. Die daarna ook verwijst naar de Federal Reserve, die blijkbaar geen renteverlagingen overwoog en zelfs een pauze weigerde.

“Door de problemen bij de stablecoins op dit moment lijkt Bitcoin plotseling meer stabiel en veilig”, zo filosofeert Bosc over de opleving van Bitcoin. Ergens is Bitcoin ook stabieler, omdat het helemaal nergens van afhankelijk is. In het geval van stablecoins loop je altijd het gevaar dat de uitgever zijn financiën niet op orde heeft.

De markt is sterk

Waar Bosc op dit moment het meest optimistisch van wordt is de weerbaarheid van de markt. Het is volgens hem opvallend hoe de markt al het slechte nieuws van de afgelopen maanden verwerkt. “Een paar jaar geleden zou dat de markt vernietigd hebben. Het is heel interessant om te zien hoe sterk de markt is”, aldus Bosc.

Overigens ziet hij op dit moment nog geen reden voor een “risk-on rally” wat betekent dat hij op dit moment nog geen nieuwe bullmarkt verwacht. Dat kan uiteraard snel veranderen als centrale banken opnieuw moeten ingrijpen omdat er iets breekt in het systeem.

In principe is de bankencrisis ook nog niet voorbij en moeten we maar hopen dat het bij Silicon Valley Bank en Signature Bank blijft. Als dat niet het geval is, dan moeten de geldprinters waarschijnlijk opnieuw aan en dat zou Bitcoin een nieuwe push omhoog kunnen geven.

Bitcoin nieuws

Finance-gigant Bernstein voorspelt Bitcoin koers van $1 miljoen
Fed-voorzitter: Wij zijn klaar voor renteverlagingen als de inflatie snel daalt
MicroStrategy verhoogt inzet: $786 miljoen extra voor Bitcoin aankoop
Meer nieuws

Meest gelezen

Advocaat: Dit is wanneer de uitspraak in de Ripple-rechtszaak verwacht wordt
Crypto analist verwacht een mega Solana crash tot $13
ChatGPT voorspelt: Dit is het moment waarop de XRP koers $5 kan bereiken