Bitcoin Nieuws

Bitcoin Nieuws

Bitcoin zet beste handelsmaand neer sinds afgelopen jaar

Bitcoin mag vanaf de all-time high van november 2021 gemeten 65 procent verloren zijn, maar dat neemt niet weg dat deze juli-maand fantastisch was. Vanaf het begin van de maand gemeten staat Bitcoin namelijk 19 procent in de plus. Mocht Bitcoin dit weekend “overleven”, dan markeert juli 2022 de best maand sinds vorig jaar.

Gevecht om 24.000 dollar

Op het moment van schrijven zijn de bulls in een hevig gevecht met de bears verwikkeld om de 24.000 dollar, maar de bulls lijken het te gaan winnen. Met de huidige koers van 24.300 dollar, noteert Bitcoin voor de afgelopen zeven dagen een plus van 9 procent. Over de gehele maand gemeten gaat het dus om meer dan 20 procent. De grootste maandelijkse koerswinst sinds oktober 2021.

Deze koersstijging kan je zien als een bullish signaal, nadat de markt hard is geraakt door de hoge inflatie en met name de reactie van centrale banken op die hoge inflatie. De Amerikaanse Federal Reserve heeft de rente dit jaar al meerdere malen verhoogd en investeerders nemen in grote getale afscheid van risico-assets als aandelen en Bitcoin.

Opvallend is dat de markt nu gewend lijkt te raken aan de nieuwe macro-economische situatie. Zowel de aandelenmarkten als Bitcoin en de rest van de cryptomarkt doen het de laatste dagen goed. De Amerikaanse aandelen hebben op vrijdag hun derde groene dag op rij neergezet en hun beste dag in bijna twee jaar tijd achter de rug.

Bitcoin koers 1 uur per candle – Bron: Tradingview

Vergeet Ethereum niet

Als we het over de goede prestaties van Bitcoin hebben, dan zou het bijna crimineel zijn om Ethereum te vergeten. Het grootste smart contract platform ter wereld heeft over de afgelopen 30 dagen namelijk een koerswinst van meer dan 50 procent geboekt. Het optimisme rondom Ethereum kan niet worden losgetrokken van de aanstormende Merge die het platform van Proof-of-Work laat overgaan op Proof-of-Stake.

Het wordt vooral interessant om te zien hoe de Ethereum koers zich gaat gedragen na de Merge. Op dit moment heeft het er alle schijn van dat we te maken hebben met een gevalletje “buy the rumor, sell the news”. Waarbij de koers in aanloop naar het evenement hard stijgt, om vervolgens na de daadwerkelijke gebeurtenis te dalen.

Bitcoin nieuws

Dit is waarom de Bitcoin en Ethereum koers crashen Dit is waarom de Bitcoin en Ethereum koers crashen
Bitcoin ziet er heel bearish uit onder de 22.500 dollar Bitcoin ziet er heel bearish uit onder de 22.500 dollar
Australiërs kunnen bij 175 pompstations benzine kopen met crypto Australiërs kunnen bij 175 pompstations benzine kopen met crypto
Meer nieuws

Meest gelezen

Dit is waarom de Bitcoin en Ethereum koers crashen Dit is waarom de Bitcoin en Ethereum koers crashen
Proof-of-Work fork van Ethereum stort enkele weken voor de Merge met 62% omlaag Proof-of-Work fork van Ethereum stort enkele weken voor de Merge met 62% omlaag
Bitcoin en altcoins dippen na publicatie Fed Minutes Bitcoin en altcoins dippen na publicatie Fed Minutes
meer meest gelezen

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten