Blockchain fantasy-voetbalspel ‘Sorare’ tekent Paris Saint-Germain

Paris Saint-Germain, de Franse voetbalclub, is cryptocurrency en de blockchain zeker nog niet vergeten. Eerder werd al bekend dat de Franse voetbalclub een eigen crypto-token ging uitgeven. Nu tekent het bedrijf achter de voetbalclub een licentieovereenkomst met het Blockchain Fantasy voetbalspel Solare.


Score afhankelijk van real-life prestaties

Eerder wisten de ontwikkelaars van de fantasy voetbalgame al de Spaanse voetbalclub Real Betis aan hun game te koppelen, met een zeer vergelijkbare deal.

Het fantasy voetbalspel is erg populair. In zijn totaliteit hebben, na de deelname van PSG, nu 100 voetbalclubs zich aangesloten bij het op Ethereum (ETH)-gebaseerde voetbalspel.

Diverse PSG-spelers, zoals Neymar, Mbappé en clubveteranen zoals David Beckham zullen allemaal getokeniseerd worden als digitale spelerskaarten. Deze zullen slechts in beperkte oplage in de game worden gestopt, wat de zeldzaamheid per speler tegoed moet zoen. De score die in deze digitale spelerskaarten staan, zijn gebaseerd op hun real-life prestaties in de voetbalcompetitietabellen. De zeldzaamheid van de kaarten kan door middel van de blockchain-technologie tevens worden gegarandeerd.


Sorare blijft uitbreiden

De voetbalgame blijft zich voortdurend uitbreiden. Gelijktijdig met deze update, breidt de game zich ook uit in de Verenigde Staten (VS), met een officiële lancering. Eerder was de game daar nog niet beschikbaar, maar inmiddels is de VS de op-1-na grootste markt ter wereld geworden. Een uitbreiding hier naartoe is dan ook niet onverwacht. Alhoewel de definitieve 1e versie game er nog officieel moet worden gelanceerd, is de open beta wel al beschikbaar.

De VS blijkt erg populair, want na onderzoek blijkt dat bijna 60 miljoen personen in de VS fantasiesporten spelen, waar Sorare ook onder valt. Dit maakt de markt dan ook erg aantrekkelijk voor nieuwkomers. Ook geeft dit direct een mogelijkheid om de blockchain-technologie te promoten en de adoptie ervan verder te stimuleren.

Van de in totaal 100 aangesloten clubs, zitten er 3 top 10 clubs tussen; namelijk Atlecito Madris, Juventus en PSG. Aankomende updates voor de game zullen voornamelijk verfijningen zijn. Een voorbeeld hiervan is de scorematrix en de voortgang binnen het spel. Naar verluidt heeft het spel sinds 2019 circa $2 miljoen omgezet.