Blockchain

Blockchain Fantasy Voetbalgame tekent licentieovereenkomst met Real Betis

Het op de blockchain gebaseerde fantasy voetbal-spel ‘Sorare’ heeft met Real Betis een licentieovereenkomst getekend.


Verzamelkaarten

Door de deal met Real Betis zullen nu gelicentieerde digitale verzamelkaarten voor spelers in het spel en de blockchain worden vrijgegeven. Solare is gebouwd op de blockchain van Ethereum (ETH).

Hiernaast geeft Sorare elke speler en elk voetbalseizoen dat zij spelen een unieke spelerskaart. Ook geeft Sorare 10 super zeldzame spelerskaarten uit en 100 zeldzame spelerskaarten. Deze kaarten kunnen door spelers worden vrijgespeeld en worden verhandeld op de secundaire markten van het spel.

Deze kaarten worden voor serieus geld verhandeld, onlangs werd een van deze uniekespelerskaarten, van de Belgische doelman Hendrik van Crombrugge, verkocht voor ruim $1.600.


Hoe werkt het spel?

Spelers kunnen binnen het spel hun eigen teams creëren door een team van vijf spelerskaarten samen te stellen. Teams zijn dan ook 5-man sterk. Door mee te doen aan wekelijkse wedstrijden, kunnen zij tegen andere spelers strijden voor beloningen. Deze beloningen lopen wekelijks op tot ruim 2,6 Ethers.

Andere voetbalteams, zoals Juventuys, Schalke, Atletico Madrid en Porto hebben eerder al vergelijkbare deals gesloten. Hiermee lijkt de blockchain-technologie tractie te krijgen binnen de voetbal-industrie.


Blockchain & Gaming

De blockchain-technologie weet zich steeds beter te mengen in de gaming-industrie, zowel offline-gaming (zoals sporten) als online-gaming (videogames). Zo hebben meerdere voetbalteams de blockchain-technologie al ingezet. Voorbeelden hiervan zijn Juventus, SL Benfica en Paris Saint-Germain. Ook heeft het Amerikaanse NBA Team Sacramento Kings vol ingezet op de blockchain-technologie.

Ook binnen de online-gaming wereld weet de technologie steeds beter zijn weg te vinden. Zo zijn door een Japanse vereniging onlangs nieuwe richtlijnen vrijgegeven die betrekking hebben tot blockchain-gaming. Wil jij hier meer over weten? Ga dan naar dit artikel.

Hiernaast is in Zuid-Korea door een sociale gaming-app een nieuw blockchain-platform gelanceerd. Het platform maakt het voor gebruikers mogelijk om onder andere een marktplaats aan voor digitale objecten. Ook kunnen beloningen van blockchain-games worden geclaimd op het platform. Wil jij hier meer over weten? Check dan even dit artikel.