Bitcoin
Bitcoin

Bloomberg: Bitcoin Prijs gaat naar $500K kunnen of naar $0

In de crypto-nieuwsbrief van september merkte Bloombergs analist Mike McGlone op dat de prijs van Bitcoin ofwel naar de $500.000 zou kunnen stijgen, ofwel volledig zou kunnen mislukken.

McGlone blijft herhalen dat hij verwacht dat Bitcoin het nieuwe goud zal worden. Hij benadrukte nogmaals hoe het beperkte aanbod en de toenemende vraag van Bitcoin de belangrijkste indicatoren voor acceptatie waren, en hij maakte opnieuw de vergelijkingen met de bull run van 2017.


Een flinke foutmarge

“De crypotomarkt lijkt de bullmarkt van 2017 te weerspiegelen en de basis wordt verstevigd door de uitbreiding van gedecentraliseerde exchanges en financiën. Het beperkte aanbod en de oplopende vraag naar Bitcoins samen met de macro economische onderbouwing die de opmars van goud ondersteunt lijkt een BTC prijs van $500.000 mogelijk te kunnen maken. Houdt wel in je achterhoofd dat de Bitcoin ook compleet kan mislukken.”

De schattingen waarnaar de analist verwijst, zijn waarschijnlijk gebaseerd op veronderstellingen dat de marktkapitalisatie van Bitcoin uiteindelijk gelijk zal komen te staan met de $9 biljoen van goud. Als je dat aantal deelt door het maximale aanbod van 21 miljoen Bitcoin, levert dat een prijs van $428.571 per Bitcoin op.

Een prijs van nul tot vijfhonderdduizend geeft een redelijk goede foutmarge, dus het is onwaarschijnlijk dat Bloomberg binnenkort ongelijk zal krijgen.

 

Bitcoin nieuws

Morgan Creek Capital: Boomers gaan $300 miljard in Bitcoin investeren
Crypto analist: Bitcoin gepiekt, het is tijd voor altcoins
Bitcoin koers zakt naar $63.000 door teleurstellend inflatierapport uit de VS
Meer nieuws

Meest gelezen

Bitcoin koers verliest $2.000, wat is er aan de hand?
Crypto analist: ‘Deze 3 altcoins gaan vlammen volgende week’
Stuurt de Amerikaanse centrale bank aan op een gigantische crash voor Bitcoin en aandelen?