Bitcoin Nieuws

Bitcoin Nieuws

Bloomberg: Bitcoin Prijs gaat naar $500K kunnen of naar $0

In de crypto-nieuwsbrief van september merkte Bloombergs analist Mike McGlone op dat de prijs van Bitcoin ofwel naar de $500.000 zou kunnen stijgen, ofwel volledig zou kunnen mislukken.

McGlone blijft herhalen dat hij verwacht dat Bitcoin het nieuwe goud zal worden. Hij benadrukte nogmaals hoe het beperkte aanbod en de toenemende vraag van Bitcoin de belangrijkste indicatoren voor acceptatie waren, en hij maakte opnieuw de vergelijkingen met de bull run van 2017.


Een flinke foutmarge

“De crypotomarkt lijkt de bullmarkt van 2017 te weerspiegelen en de basis wordt verstevigd door de uitbreiding van gedecentraliseerde exchanges en financiën. Het beperkte aanbod en de oplopende vraag naar Bitcoins samen met de macro economische onderbouwing die de opmars van goud ondersteunt lijkt een BTC prijs van $500.000 mogelijk te kunnen maken. Houdt wel in je achterhoofd dat de Bitcoin ook compleet kan mislukken.”

De schattingen waarnaar de analist verwijst, zijn waarschijnlijk gebaseerd op veronderstellingen dat de marktkapitalisatie van Bitcoin uiteindelijk gelijk zal komen te staan met de $9 biljoen van goud. Als je dat aantal deelt door het maximale aanbod van 21 miljoen Bitcoin, levert dat een prijs van $428.571 per Bitcoin op.

Een prijs van nul tot vijfhonderdduizend geeft een redelijk goede foutmarge, dus het is onwaarschijnlijk dat Bloomberg binnenkort ongelijk zal krijgen.

 

Bitcoin nieuws

Bitcoin koers zakt opnieuw onder de $19.000 Bitcoin koers zakt opnieuw onder de $19.000
Grayscale start rechtszaak tegen SEC na afwijzing spot Bitcoin ETF Grayscale start rechtszaak tegen SEC na afwijzing spot Bitcoin ETF
MicroStrategy koopt 480 Bitcoin nu de koers weer daalt MicroStrategy koopt 480 Bitcoin nu de koers weer daalt
Meer nieuws

Meest gelezen

Bitcoin, Ethereum en Dogecoin koers stijgen, maar analisten verwachten nieuwe crash Bitcoin, Ethereum en Dogecoin koers stijgen, maar analisten verwachten nieuwe crash
Crypto.com verwijdert Dogecoin, Shiba Inu en andere munten uit het verdienprogramma Crypto.com verwijdert Dogecoin, Shiba Inu en andere munten uit het verdienprogramma
Kan de Merge gaan zorgen voor een enorme Ethereum prijsstijging? Kan de Merge gaan zorgen voor een enorme Ethereum prijsstijging?
meer meest gelezen

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten