Bitcoin, Blockchain,

Browser Opera maakt rechtstreekse Bitcoin betalingen mogelijk

De grote webbrowser ‘Opera’ maakt het vanaf nu mogelijk om rechtstreekse betalingen met Bitcoin uit te voeren in de browser.


Gebruikers kunnen Bitcoins verzenden en ontvangen

Het bedrijf kondigde het nieuws aan via een persbericht. Hierin staat dat Opera’s 350 miljoen gebruikers vanaf nu rechtstreeks vanuit de browser Bitcoins kunnen verzenden en ontvangen. Ook kunnen de gebruikers cryptocurrencies gebruiken voor het kopen van producten op e-commerce websites.

Ook maakt de browser vanaf nu mogelijk om Bitcoin en Tron toe te voegen aan de ingebouwde crypto wallet. Charles Hamel, hoofd crypto bij Opera, vertelt het volgende over het lanceren van de nieuwe functie:

“Wij geloven dat het openen van onze browser voor meer blockchains, inclusief Bitcoin, de logische volgende stap is om onze oplossing relevanter te maken voor iedereen die een Bitcoin-wallet heeft en graag dingen met hun cryptocurrencies wil doen, behalve ze in een account vast te houden. ”

Deze functies werden eerder deze zomer al uitgebracht in de Beta versie van de Opera browser. De eerste cryptomunt die beschikbaar was op de browser was Ethereum.


Stap vooruit naar acceptatie van crypto’s

De afgelopen maanden heeft Opera nieuwe ontwikkelingen gepresenteerd met betrekking tot Web 3 (een term die verwijst naar de evolutie van het web). De betrokkenheid van blockchain en cryptocurrencies is hier een onderdeel van.

Opera heeft ook de iOS versie van zijn mobiele webbrowser uitgebracht. Deze ondersteunt het Ethereum protocol en Ethereum Web3-apps.

Hoewel het marktaandeel van Opera klein is ten opzichte van andere browsers (slechts 3%), zijn de nieuwe ontwikkelingen een stap vooruit naar de integratie van Web 3 en acceptatie van cryptocurrencies.

Bitcoin nieuws

De decentralisatie van Bitcoin wankelt, volgens CTO van Komodo
SkyBridge Capital oprichter voorziet Bitcoin koers van $200.000 in 2024
Bitcoin-prijs klimt naar 65.000 dollar na gematigde reactie Iran op Israëlische aanval
Meer nieuws

Meest gelezen

Dit is waarom de Bitcoin koers zakt
Wat veroorzaakt de crash van de Bitcoin koers?
Bitcoin koers kan dalen naar $42.000 na de BTC Halving