Cardano, ADA
Cardano

Cardano lanceert nieuwe en efficiënte tool voor ontwikkelaars

Cardano (ADA) heeft in de afgelopen weken een lichte stijging laten zien en blijft goed presteren. Parallel aan deze marktbeweging werkt het ontwikkelteam van Cardano gestaag door aan het project. Om het werk van het team te vergemakkelijken en te verbeteren, heeft het project onlangs een nieuwe tool gelanceerd die gebaseerd is op de Java-programmeertaal. Deze tool is bedoeld voor data voorziening en ondersteuning van de ontwikkelaars in hun voortdurende inspanningen om het Cardano-platform te verbeteren en uit te breiden.

Ledger Sync: Een nieuwe tool van Cardano

De technische afdeling van de Cardano Foundation speelt een leidende rol in de ontwikkeling van een nieuwe tool genaamd Ledger Sync. Deze tool is speciaal ontworpen om de ervaring van ontwikkelaars die applicaties bouwen op de Cardano blockchain te verbeteren. Ledger Sync zal onder een open source licentie worden vrijgegeven, wat betekent dat de software vrij toegankelijk is voor ontwikkelaars en partners.

De introductie van Ledger Sync komt op een moment dat Cardano (ADA) nog steeds vooroploopt in ontwikkelingsactiviteiten, met een eerste plaats boven concurrenten zoals Ethereum (ETH) en Polkadot (DOT). Dit benadrukt de behoefte aan effectieve en efficiënte ontwikkelingstools binnen het ecosysteem.

Een van de belangrijkste uitdagingen die Ledger Sync aanpakt, is het ophalen van gegevens binnen het netwerk. Voorheen moest een applicatie alle voorgaande blokken doorlopen om toegang te krijgen tot specifieke transacties die in een blok zijn opgeslagen. Als een transactie bijvoorbeeld in blok 1.000 was opgeslagen, moesten eerst de 999 voorgaande blokken worden doorlopen. Dit proces wordt onpraktisch naarmate een blockchain-netwerk groeit. Met meer dan 9,5 miljoen geminte blokken op het mainnet van Cardano wordt duidelijk hoe belangrijk een efficiëntere benadering is voor data-opvraging.

Ledger Sync belooft deze uitdaging aan te pakken door een gestroomlijndere en toegankelijkere manier te bieden om gegevens uit het Cardano-netwerk op te halen, waardoor het ontwikkelingsproces aanzienlijk wordt vergemakkelijkt.

Cardano en AI

Het team achter Cardano (ADA) gelooft dat er nog veel ruimte is voor innovatie binnen de blockchain technologie, met kunstmatige intelligentie (AI) als een veelbelovende volgende stap. AI kan een cruciale rol spelen in het automatiseren en optimaliseren van processen binnen het Cardano netwerk, wat kan leiden tot verhoogde operationele efficiëntie. Een bijzonder interessante mogelijkheid is het gebruik van AI om het consensus algoritme van Cardano te verbeteren, waardoor transacties sneller en energie-efficiënter kunnen worden uitgevoerd.

Daarnaast biedt AI aanzienlijke kansen om de functionaliteit van smart contracts te verrijken. Door geavanceerde voorspellende analyses te integreren, kunnen de mogelijkheden van gedecentraliseerde applicaties (dApps) op het Cardano netwerk aanzienlijk worden uitgebreid. Deze ontwikkeling kan leiden tot dApps die flexibeler en responsiever zijn, beter in staat om in te spelen op veranderende marktomstandigheden en gebruikersgedrag. Dit alles wijst op een toekomst waarin AI en blockchain technologie samenwerken om krachtigere en efficiëntere systemen te creëren.

Gratis 10 euro aan Crypto

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Cardano of een andere crypto kopen? Dan hebben we geweldig nieuws voor je! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Als je je aanmeldt bij Bitvavo via de onderstaande knop, ontvang je niet alleen 10 euro gratis, maar betaal je ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties.

Cardano nieuws

Zoveel geld zou je nu hebben als je begin dit jaar voor 2000 euro aan Cardano had gekocht
Google Bard voorspelt de Cardano prijs voor begin 2024
Cardano (ADA) bereikt nieuw jaarlijks hoogtepunt na stijging van 10% – Kan het $1 bereiken?
Meer nieuws

Meest gelezen

Enorme prijsstijging: Cryptomunt schiet 75% omhoog na grote aankondiging
Zoveel geld zou je nu hebben als je begin dit jaar voor 2000 euro aan Bitcoin had gekocht
Nieuwe ontwikkelingen in Ripple rechtszaak: Mogelijke gevolgen voor XRP koers