binance ronaldo
Binance, Regulatie

Cristiano Ronaldo aangeklaagd in Florida in verband met Binance-promotie

Een groep klagers heeft een rechtszaak aangespannen tegen de bekende voetballer Cristiano Ronaldo bij een rechtbank in Florida. De aanklagers, bestaande uit Michael Sizemore, Mikey Vongdara en Gordon Lewis, schrijven Ronaldo toe verantwoordelijk te zijn voor de promotie van Binance, wat volgens hen heeft geleid tot financiële verliezen.

Onvoldoende maatregelen tegen witwassen

Binance, eerder onder vuur vanwege onvoldoende maatregelen tegen witwassen, kreeg onlangs de opdracht om 4,3 miljard dollar aan schikkingen te betalen aan Amerikaanse autoriteiten.

Volgens de juridische documenten heeft Ronaldo actief deelgenomen aan het aanbieden en verkopen van niet-geregistreerde effecten in samenwerking met Binance. De voetballer werkte in 2022 samen met de beurs om zijn eigen NFT-collectie (Non-Fungible Token) te promoten.

Aankoop van niet geregistreerde effecten

Gebruikers die zich inschreven voor de NFT’s zouden eerder Binance hebben gebruikt voor andere activiteiten, waaronder de aankoop van niet-geregistreerde effecten zoals het BNB-token en deelname aan rendementsprogramma’s van de beurs.

Volgens de rechtszaak was Ronaldo op de hoogte, of had hij moeten weten, dat “Binance niet-geregistreerde crypto-effecten verkoopt.” Daarnaast beweert de rechtszaak dat Ronaldo, gezien zijn “investeringservaring en enorme middelen,” externe adviseurs had moeten raadplegen.

Waarschuwing van de Amerikaanse SEC

De aanklagers wijzen op een waarschuwing van de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) aan beroemdheden over het openbaar maken van ontvangen betalingen voor het promoten van cryptocurrencies. Ze beweren dat Ronaldo deze betalingen niet openbaar heeft gemaakt.

Deze rechtszaak voegt zich bij de voortdurende controverse rondom Binance, waarvan de CEO, Changpeng Zhao, onlangs schuldig pleitte aan witwassen en instemde met aftreden als hoofd van het bedrijf. Dit volgt op het schuldig pleidooi van Binance voor uitgebreide Amerikaanse witwaspraktijken en een overeenkomst om meer dan $4 miljard aan boetes te betalen.

Regulatie nieuws

Rechter geeft groen licht: Coinbase aangeklaagd voor misleiding aandeelhouders
Ripple vraagt uitstel boete: Kans op beroep flink toegenomen
Telegram-oprichter Pavel Durov doorbreekt stilte na arrestatie
Meer nieuws

Meest gelezen

De Bitcoin Bull Run is over en Altseason zal nooit plaatsvinden
Onbekende cryptohandelaar verandert in drie dagen $1.200 in $10 miljoen
Waarom daalt de Bitcoin koers vandaag plotseling?