Crypto.com
Regulatie

Crypto.com registreert zich bij DNB

Crypto.com heeft onlangs goedkeuring gekregen van De Nederlandsche Bank om zijn cryptocurrency-diensten in Nederland aan te bieden.

Registratie succesvol voltooid

Het crypto-platform heeft met succes de registratie als cryptocurrency-serviceprovider voltooid na een grondige beoordeling van hun activiteiten en de naleving van de antiwitwas- en antiterreurfinancieringsvereisten in het land.

Met deze goedkeuring voegt Crypto.com zich bij de 35 andere geregistreerde cryptocurrency-gerelateerde bedrijven die al toestemming hebben om in Nederland te opereren. Onder deze bekende operators bevinden zich Coinbase Europe, eToro en Bitstamp.

Verkrijgen van licentie noodzakelijk om legaal te mogen opereren

Een woordvoerder van Crypto.com heeft verduidelijkt dat de recente registratie als cryptocurrency-serviceprovider het bedrijf specifiek toestaat om cryptocurrency-wallets aan klanten te verstrekken en fiat-valuta en cryptocurrency-exchanges te faciliteren in Nederland.

Het is belangrijk op te merken dat de diensten van Crypto.com al toegankelijk waren in Nederland vóór de aankondiging van hun registratie. De woordvoerder, Tobias Oudejans, legde uit dat gebruikers die in Nederland zijn gevestigd, zich wettelijk kunnen aanmelden voor de diensten van Crypto.com. Echter, zonder registratie zou het illegaal zijn voor het bedrijf om zijn diensten aan potentiële Nederlandse gebruikers aan te bieden of te adverteren.

In tegenstelling tot Crypto.com heeft Binance onlangs aangekondigd dat het zijn pogingen om zich te registreren als cryptocurrency-serviceprovider in Nederland zal staken. Dit besluit kwam nadat de De Nederlandsche Bank geen goedkeuring aan Binance had verleend, wat resulteerde in het staken van hun activiteiten in het Nederlandse rechtsgebied.

Regulatie nieuws

Rechter geeft groen licht: Coinbase aangeklaagd voor misleiding aandeelhouders
Ripple vraagt uitstel boete: Kans op beroep flink toegenomen
Telegram-oprichter Pavel Durov doorbreekt stilte na arrestatie
Meer nieuws

Meest gelezen

De Bitcoin Bull Run is over en Altseason zal nooit plaatsvinden
Onbekende cryptohandelaar verandert in drie dagen $1.200 in $10 miljoen
Waarom daalt de Bitcoin koers vandaag plotseling?