crash
Bitcoin

Cryptomarkt Crasht Plotseling: Bitcoin Koers Daalt met Meer dan 8%

In een onverwachte wending heeft de cryptomarkt een hevige crash ondergaan. De Bitcoin, die vaak wordt gezien als de leidende indicator van de cryptomarkt, heeft in slechts een uur tijd een aanzienlijke daling meegemaakt. De koers is met meer dan 8 procent gedaald en bereikte een dieptepunt van $40.600. Hoewel er een lichte opleving is en de koers nu op $42.100 staat, is dit nog altijd 7,3% lager dan de waarde van een dag geleden.

Deze crash is niet beperkt gebleven tot Bitcoin alleen. Andere grote cryptocurrencies hebben ook aanzienlijke verliezen geleden. Ethereum, bijvoorbeeld, zag zijn koers in slechts een uur tijd dalen van $2.340 naar $2.110, wat neerkomt op een verlies van meer dan 10 procent. Opvallend is dat Solana zelfs 15 procent van zijn waarde verloor in dezelfde periode, terwijl XRP een daling van 11% ondervond.

Reden is nog onduidelijk

Op dit moment blijft de oorzaak van deze plotselinge crash onduidelijk. De cryptomarkt is bekend om zijn volatiliteit, maar een daling van deze omvang roept vragen op over mogelijke onderliggende factoren. Beleggers en analisten zoeken naar aanwijzingen, maar tot nu toe blijft de specifieke trigger voor deze daling een mysterie.

Wij houden de situatie nauwlettend in de gaten en zullen met een update komen zodra er meer duidelijkheid is over de oorzaak van deze onverwachte marktbeweging. In de tussentijd adviseren wij beleggers om voorzichtig te zijn en de marktontwikkelingen op de voet te volgen.

Pak nu je 10 Euro bonus bij Bitvavo

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Bitcoin of een andere crypto kopen? Grijp dan nu je kans met deze exclusieve aanbieding! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Nog maar even: meld je aan bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Meld je nu aan!

Bitcoin nieuws

Bloomberg-analist: BlackRock en Bitcoin ETF’s houden BTC overeind
Waarom daalt de Bitcoin koers vandaag?
Miljardair waarschuwt voor grote recessie in Amerika
Meer nieuws

Meest gelezen

Bitcoin koers maakt zich klaar voor de ‘grand finale’
Bekende crypto analist: Deze 4 altcoins zijn klaar voor mega stijging
Crypto analist: Dit is hét moment om XRP te kopen voordat het $40 bereikt