Bitcoin crash, inflatie, amerika, dollar
Bitcoin

Cryptomarkt in mineur: Bitcoin ETF’s beleven slechtste dag in 6 weken

De Amerikaanse Bitcoin (BTC) spot Exchange-Traded Funds (ETF’s) hebben gisteren voor de tweede dag op rij een kapitaaluitstroom gezien. Dit keer onttrokken investeerders echer een stuk meer geld uit de fondsen. Het markeert zelfs de slechtste dag voor de ETF’s in maar liefst 6 weken tijd.

$200,4 miljoen stroomt uit Bitcoin ETF’s

Data van Farside Investors laten zien dat de elf bitcoin ETF’s tezamen een totaal van $200,4 miljoen zijn kwijtgeraakt gisteren. Het betreft de grootste gezamenlijke netto-uitstroom sinds 1 mei, toen de slechtste dag ooit werd neergezet met een uitstroom van $563,7 miljoen.

Het resultaat van gisteren zal de boeken ingaan als de zesde slechtste handelsdag voor de Bitcon-fondsen sinds de gezamenlijke beursintrede op 11 januari. 

Opmerkelijk genoeg was er geen enkele ETF die de dag in het groen heeft afgesloten. Verschillende fondsen, waaronder die van BlackRock, hadden daarentegen een instroom van $0. Dit betekent simpelweg dat de geldstromen niet significant genoeg waren.

Grayscale’s GBTC presteerde met een netto-uitstroom van $121 miljoen het slechtste van allen, gevolgd door Ark Invest’s ARKB met $56 miljoen aan uitstromen.

Met het recente resultaat lijkt het roer weer volledig te zijn omgeslagen voor de BTC-fondsen. Gisteren kon je nog in het Bitcooin nieuws lezen dat de fondsen een definitief punt hadden gezet achter hun indrukwekkende recordreeks van 19 handelsdagen aan instromen. Op maandag krimpten de fondsen namelijk met $64,9 miljoen.

Bitcoin koers daalt tot kritiek steunniveau

Ook de Bitcoin koers heeft het momenteel allesbehalve makkelijk. In de nacht van maandag op dinsdag verloor Bitcoin grip op het steunniveau van vlak boven de $69.000, wat heeft geresulteerd in een verder bloedbad tot onder het belangrijke prijslevel van $67.000.

Specifiek heeft Bitcoin gisteren aan het eind van de middag een low gevestigd vlak boven de $66.000. Gisteren werd de dag echter boven de $67.000 afgesloten, tot de opluchting van velen. $67.000 vormt de onderkant van de consolidatierange waarin Bitcoin zich sinds halverwege maart bevindt. Wanneer dit level verloren raakt, ligt een verdere crash richting $60.000 op de loer.

Handel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Bitcoin of een andere crypto kopen? Grijp dan nu je kans met deze exclusieve aanbieding! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Maak een account bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Meld je nu aan!

Bitcoin nieuws

Crypto analist: 99% van de $8,2 miljard aan Bitcoin van Mt. Gox zou kunnen worden verkocht
Bitcoin koers zakt onder $54.000, crypto analisten waarschuwen voor meer ellende
Einde van Duitse en Mt. Gox-verkopen zal herstel Bitcoin-koers inluiden
Meer nieuws

Meest gelezen

Robert Kiyosaki waarschuwt de wereld voor gigantische financiële crash
Dit is waarom de Bitcoin koers hard daalt vandaag
Jason Pizzino: ‘Bitcoin gaat mensen shockeren’