Amerika stemmen
Regulatie

De rol van crypto in de Amerikaanse politiek: Een belangrijk thema voor de verkiezingen?

In de afgelopen weken is crypto steeds prominenter aanwezig in het Amerikaanse politieke landschap. Het lijkt een belangrijk thema te worden in de komende Amerikaanse verkiezingen.

Tijdens de recente Bitcoin-conferentie in Nashville, Tennessee, waren er zelfs verschillende invloedrijke Amerikaanse politici aanwezig die hun steun voor Bitcoin uitspraken.

Matt Hougan, Chief Investment Officer van Bitwise, merkte na de conferentie op dat we gezamenlijk nog optimistischer mogen zijn over de toekomst van Bitcoin (BTC).

Politici omarmen crypto en Bitcoin

Matt Hougan deelde op 31 juli in een bericht zijn groeiende optimisme over de toekomst van crypto. Dit optimisme is voornamelijk gebaseerd op het feit dat politici steeds serieuzer omgaan met crypto.

Donald Trump heeft bijvoorbeeld beloofd Bitcoin nooit te zullen verkopen als hij president wordt. Senator Cynthia Lummis uit Wyoming heeft een wetsvoorstel aangekondigd om een Amerikaanse strategische Bitcoinreserve te realiseren. Daarnaast heeft Robert F. Kennedy Jr., een onafhankelijke presidentskandidaat, toegezegd Bitcoin volledig te omarmen mocht hij president worden.

Volgens Hougan is het opmerkelijk dat politici nu openlijk over deze onderwerpen spreken, iets wat een jaar geleden nog ondenkbaar was. Hij benadrukt dat de voorgestelde crypto-strategieën nu een realiteit worden.

“Minder dan twee jaar geleden stortte FTX in door een historische fraude, stond Bitcoin op $17.000, en vierden sceptici de ondergang van crypto. Nu praten politici openlijk over het bouwen van een ‘Bitcoin Fort Knox’.”

Hougan verwijst ook naar de recente samenwerking tussen het Amerikaanse Ministerie van Justitie en de cryptobeurs Coinbase, wat slechts een jaar na de aanklacht van de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) tegen Coinbase plaatsvond. Hij suggereert dat veel politici misschien geen echte fans zijn van Bitcoin en crypto, maar dat ze de ontwikkelingen in deze sector niet langer kunnen negeren.

Absurde Bitcoin voorspellingen

Hoewel Hougan dus zeer optimistisch is over de toekomst van Bitcoin doet hij geen specifieke voorspellingen. ‘Superbull’ Michael Saylor van MicroStrategy deed dit wel op de Bitcoin conferentie. Saylor verwacht dat Bitcoin tegen 2045 een waarde van $13 miljoen zal bereiken. Wanneer alles meezit kan dit zelfs $49 miljoen worden. Absurd zou je denken. Maar het Amerikaanse investeringsfonds VanEck deed hier zelfs een schepje bovenop. Het fonds voorspelde dat Bitcoin tegen 2050 $52 miljoen zou kunnen bereiken.

Vooralsnog is de Bitcoin koers ongeveer $64.600. De koers heeft de nodige moeite om het niveau van $70.000 met overtuiging te doorbreken. Al wekenlang is dit niveau dé grote horde die een verdere prijsstijging in de weg staat. Volgens analisten kan de koers heel snel gaan stijgen wanneer Bitcoin door de $70.000 breekt. 

Handel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Bitcoin of een andere crypto kopen? Grijp dan nu je kans! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Maak een account bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt gedurende 7 dagen na registratie van je account ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties.* Meld je nu aan!

*Let op, er zijn voorwaarden van toepassing op de actie.

Regulatie nieuws

Ook deze Centrale Banken staan klaar om rente te verlagen: Wat zijn de gevolgen voor Bitcoin?
Fed verlaagt rente onverwacht met 0,50%: Positieve reactie op beurzen en cryptomarkt
Peter Schiff waarschuwt voor gevolgen van aanstaande Amerikaanse renteverlagingen
Meer nieuws

Meest gelezen

BitBoy voorspelt enorme stijging voor XRP en 4 andere Cryptomunten
Crypto whales kopen massaal deze Altcoins
XRP koersverwachting: Crypto analisten voorspellen explosieve stijging tot $13