Altcoin Nieuws

Do Kwon’s eerste interview sinds de ondergang van Terra

Do Kwon, de CEO van Terraform Labs, heeft zijn eerste interview gegeven sinds de ineenstorting van het Terra project.

Instabiele stablecoin

Op 14 augustus bracht de mede-oprichter van Coinage Media, genaamd Zack Guzmán, een teaser van een interview met Do Kwon naar buiten. Het interview ging over de nasleep van de ineenstorting van Terra en zijn Luna en UST tokens. In de teaser zegt Kwon het volgende:

Er werd verondersteld dat Terra een stablecoin was, maar het is niet stabiel gebleken. Daarom moet het wel oplichterij zijn. Crypto is nog steeds een beetje het wilde westen. Ik denk dat ik een soort van alter ego heb ontwikkeld.

– Do Kwon

Op de vraag van Guzmán, of het moeilijk voor hem is om naar zijn opmerkingen uit het verleden te kijken, antwoordde Kwon:

Ja, maar de algoritmische stablecoin begon de standaard van de industrie te worden. Ik zette groots in en ik denk dat ik heb verloren.

– Do Kwon

Beschuldiging van fraude

Tijdens het interview werd Kwon ondervraagd over de beschuldigingen van fraude die tegen hem waren gemaakt. De interviewer, Guzmán, maakt een vergelijking met een vrouw genaamd Elizabeth Holmes. Elizabeth Holmes, de CEO van Theranos, wist dat de technologie van haar bedrijf niet functioneerde. Toch bleef ze het op de markt brengen.

Theranos verwierf bekendheid met het op de markt brengen van een apparaat dat, volgens het bedrijf, bepaalde ziektes kon diagnosticeren met één druppel bloed. De technologie was een utopie. Uit de preview van het interview blijkt dat Do Kwon antwoorden zal geven op de beweringen dat hij de equivalent is van Elizabeth Holmes.

De ondergang van Terra

De ondergang van het Terra-ecosysteem heeft grote gevolgen gehad. Investeerders hebben als gevolg van de ineenstorting aanzienlijke verliezen geleden. Onlangs hebben Koreaanse aanklagers een huiszoekingsbevel uitgevaardigd bij Daniel Shin, een medeoprichter van Terra. Echter heeft Shin zich gedistantieerd van Do Kwon en het Terra-project.

Twitteraar en klokkenluider ‘FatManTerra’ beweert voorkennis te hebben over het Terra project. Tijdens en na de ineenstorting van het Terra-ecosysteem heeft hij een aanzienlijk aantal vertrouwelijke papieren openbaar gemaakt. De klokkenluider is niet te spreken over het interview met Kwon en hij verklaarde het volgende:

Do, waarom geen interview met iemand die neutraler is, zoals Bloomberg of Fortune? In plaats van iemand die u al jaren consequent bijstaat, bijna alsof hij betaald wordt? En ga je in op de miljarden die je uit het systeem hebt gehaald?

– FatManTerra

-Waarop Guzmán antwoordde:

@FatManTerra respectabeler? Ik was een gebruiker van Terra net zoals jij dat was. Ook een beetje louche dat je doet alsof ik niet geprobeerd heb om je hiervoor te bereiken. Natuurlijk, ik steunde Terra. Het was of altijd het grootste succes van crypto of de grootste mislukking.

– Guzmán

Fatman ontkende ook dat Guzmán contact had gezocht en voegde eraan toe:

Ik zou niet helemaal zeggen dat je Terra hebt ‘gedekt’. Ik zou zeggen dat je Terra en Do Kwon gedurende een zeer lange tijd hebt ´geshilled´.

Sancties uit Zuid-Korea

Tenslotte vroegen Zuid-Koreaanse aanklagers die de ondergang van Terra onderzochten in juli aan het Ministerie van Justitie om een kennisgeving van aankomst voor Do Kwon en een reisbeperking voor Terra medeoprichter Shin Hyun-seong.

Onderzoekers van het Seoul Southern District Prosecutors Office deden in juli invallen bij verschillende lokale crypto exchanges waaronder Upbit, waarbij transactiegegevens en ander materiaal in beslag werden genomen als onderdeel van het onderzoek naar de omstandigheden die leidden tot de ondergang van het Terra-platform.

Ondertussen vloog de minister van Justitie voor Zuid-Korea, Han Dong-hoon, naar New York. Hij had een ontmoeting met autoriteiten van de Verenigde Staten om mogelijke samenwerkingsverbanden tussen de twee landen te onderzoeken bij het onderzoek naar criminele activiteiten in verband met digitale assets.

Altcoin nieuws

Fantom Foundation CEO: “We gaan naar een multi-blockchain wereld” Fantom Foundation CEO: “We gaan naar een multi-blockchain wereld”
Ethereum Classic verliest in twee weken tijd 30 procent, is er meer pijn in aantocht? Ethereum Classic verliest in twee weken tijd 30 procent, is er meer pijn in aantocht?
Terraform labs gaat de locatie van Do Kwon niet bekend maken Terraform labs gaat de locatie van Do Kwon niet bekend maken
Meer nieuws

Meest gelezen

Gaat de XRP-prijsvoorspelling van The Simpsons uitkomen? Gaat de XRP-prijsvoorspelling van The Simpsons uitkomen?
De Bitcoin koers maakt zich op voor een grote uitbraak De Bitcoin koers maakt zich op voor een grote uitbraak
Gokhshtein: De Ripple koers zal Exploderen als dit gebeurt Gokhshtein: De Ripple koers zal Exploderen als dit gebeurt
meer meest gelezen

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten