Maak een account op Bitvavo en krijg €10 cadeau!
Bitvavo: Ontvang €10
Welkomstbonus!
De Bitcoin-vriendelijke Elon Musk is geen fan van het inflatiebeleid van de Amerikaanse Federal Reserve (centrale bank). Volgens Musk is de Federal Reserve veel te agressief geweest in hun pogingen om de inflatie te temmen, zo laat hij weten via Twitter. In een debat op het social media platform uit hij verder kritiek op het overmatige uitgavenpatroon van de Amerikaanse overheid.
Als je het aan Elon Musk vraagt, dan is de kans aanwezig dat de Amerikaanse dollar door het beleid van de autoriteiten zijn status als wereldreservemunt verliest. “Het is een serieus probleem. Het beleid van de Amerikaanse autoriteiten is te zwaar, waardoor landen de dollar willen lozen”, zo schrijft Musk.
Zijn woorden komen op een moment dat onder andere Rusland en China de handen ineen lijken te slaan om een alternatief voor de dollar te bouwen. In ieder geval voeren deze landen veel meer handel met de Chinese yuan, in plaats van de Amerikaanse dollar.
De kritiek van Musk komt ook omdat zijn bedrijven door de hogere rentes onder druk komen te staan. Tesla en SpaceX zullen ook last hebben van de hogere rentes. Dat merken ze in de verkopen van hun producten, maar ook het ophalen van financiering is op dit moment een stuk lastiger met de hoge rentes.
Sommigen geloven dat de ernst van de bankencrisis in de Verenigde Staten betekent dat de Federal Reserve zijn beleid op korte termijn moet omdraaien. Dit zou betekenen dat ze van een streng beleid met hoge rentes terugmoeten naar lagere rentes.
Dat is uiteindelijk niet goed voor de lange termijn waarde van de dollar. Arthur Hayes, de voormalig CEO en mede-oprichter van BitMEX, verwacht onder andere om die reden dat de Bitcoin koers uiteindelijk naar 1 miljoen dollar zal stijgen.
Op dit moment zitten we daar echter nog ver vandaan, want vandaag handelt de Bitcoin koers op 27.889 dollar per stuk. Een koers van 1 miljoen dollar zou betekenen dat Bitcoin vanaf hier nog ongeveer 40 keer over de kop gaat. Die kans lijkt klein, maar er zijn gekkere dingen gebeurd in de wereld.
Volgens VanEck kan Donald Trump zonder hulp van het Congress een strategische Bitcoin-reserve in het leven roepen.
Bitcoin maakt een herstel door na een scherpe daling. Ontdek waarom een analist voorspelt dat de koers kan stijgen naar $178.000.
Crypto crash leidt tot recorduitstroom bij Bitcoin ETF’s, forse prijsdalingen en herstel. Bitcoin herstelt naar $98.500, altcoins tonen veerkracht.
Robert Kiyosaki waarschuwt voor een financiële crisis en adviseert beleggingen in goud, zilver en Bitcoin. Ontdek zijn visie en tips.
Bitcoin zakt naar $95.000 na Fed-uitspraak, maar miners investeren miljarden. Is dit een tijdelijke correctie of een nieuwe trend?
Bitcoin onder $100.000 na Powell’s toespraak: Ontdek waarom cryptomarkt fors daalde, met $800 miljoen liquidaties en verliezen voor XRP en ETH.