Solana (SOL)
Stablecoin

Euromunt van Circle komt in 2023 naar Solana

Circle, het peer-to-peer crypto-betalingsbedrijf, zal naar verwachting in de eerste helft van 2023 zijn door Euro gesteunde Stablecoin lanceren, de ‘Euro Coin’, lanceren op Solana.

Veel enthousiasme voor Circle’s Euro-stablecoin

Volgens de directeur van Circle, Marcus Boorstin, zou er al veel enthousiasme zijn voor de aanstaande lancering. Dit gaf hij aan tijdens een presentatie op de Solana Breakpoint-conferentie in Lissabon.

Tevens kondigde Boorstin aan dat de crypto-exchange FTX bevestigd heeft om bij de lancering stortingen en opnames van Euro Coin op Solana te ondersteunen. Verwacht wordt echter dat meerdere exchanges snel volgen na de lancering. De USD stablecoin van Circle wordt momenteel namelijk al bij diverse crypto-exchanges vermeld. Ook op Twitter is de Circle’s Euro Coin bekend gemaakt. Boorstin zei het volgende op de conferentie:

Wij zijn erg enthousiast over de use-cases die Euro Coin zal ontgrendelen op Solana’s ultrasnelle, ultra-low-cost netwerk.

Lancering van Circle’s Cross-Chain Transfer Protocol

Hiernaast zal ook de ‘Cross-Chain Transfer Protocol’ van Circle in de eerste helft van aankomend jaar gelanceerd worden. In eerste instantie zal deze alleen transfers van Circle’s USDC-stablecoin ondersteunen, maar dit zal naar verwachting snel worden uitgebreid met de Euro Coin. “Mogelijk wordt het protocol al in januari 2023 gelanceerd”, aldus Boorstin.

Dit protocol is een nieuwe infrastructuur waarmee USDC eenvoudig kan worden verplaatst over alle ondersteunende blockchains. Het werkt door UDSC naar de uitgaande blockchain te sturen om te worden vernietigd, terwijl de equivalente hoeveelheid aan USDC op de blockchain van bestemming worden aangemaakt. Boorstin zei hierover als slot het volgende:

Wij verwachten een breed scala aan bridges, wallets en dapps van alle soorten om eindgebruikers van dienst te zijn en een naadloze verplaatsing van USDC door het crypto-ecosysteem te vergemakkelijken.

Stablecoin nieuws

Circle breidt ondersteuning uit voor USD Coin naar zkSync-platform
Ripple komt met eigen Dollar stablecoin en gaat concurreren met USDT
VanEck erfgenaam lanceert eigen stablecoin
Meer nieuws

Meest gelezen

Bitcoin koers in vrije val, wat is er aan de hand?
‘Bitcoin koers gaat dalen na de halving’
Crypto analisten: Ripple (XRP) is klaar voor een Gigantische koersstijging