Goldman Sachs
Bitcoin

Goldman Sachs directeur voorspelt enorme groei cryptomarkt in 2024

In een recent interview met Fox Business heeft de hoofd van digitale activa bij Goldman Sachs, een van de toonaangevende financiële instellingen ter wereld, een opmerkelijke voorspelling gedaan over de cryptomarkt.

Na een aanzienlijke opleving aan het eind van het jaar, verwacht hij dat deze positieve trend zich in 2024 zal voortzetten. Deze voorspelling is gebaseerd op de huidige dynamiek en de veelbelovende ontwikkelingen binnen de cryptosector, wat duidt op een veelbelovend jaar voor zowel digitale valuta’s als investeerders.

Waarom de crypto koersen zullen stijgen in 2024

McDermott, hoofd digitale activa bij Goldman Sachs, identificeert de toenemende institutionele acceptatie van digitale activa als een belangrijke drijfveer voor de marktgroei. Hij is van mening dat de goedkeuring van Bitcoin (BTC) of Ethereum (ETH) Spot exchange-traded funds (ETF’s) cruciaal zal zijn om institutionele beleggers aan te trekken. Met de verwachting dat de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) in januari goedkeuring zal verlenen aan verschillende aanvragen voor Bitcoin Spot ETF’s, zou de aanzienlijke liquiditeit die hiermee gepaard gaat, de koersen van deze cryptovaluta’s aanzienlijk kunnen opdrijven.

McDermott benadrukt echter dat de invloed van crypto spot ETF’s niet direct zal zijn, maar veeleer een geleidelijk proces over het hele jaar 2024. Hij adviseert investeerders om voorzichtig te zijn met het verwachten van snelle winsten als gevolg van de lancering van deze ETF’s. De focus zou eerder moeten liggen op de potentiële geleidelijke groei en de stabilisatie van de markt.

Een andere factor die bijdraagt aan de marktgroei, volgens McDermott, is de toename van commerciële blockchain-toepassingen. Dit kan helpen bij het opbouwen van vertrouwen in de stabiliteit en haalbaarheid van cryptocurrencies en kan op zijn beurt meer conservatieve investeerders aantrekken. McDermott voorspelt ook een verbetering van de huidige tokenisatiesystemen, wat kan leiden tot het creëren van secundaire liquiditeit op blockchains.

Raoul Pal’s ambitieuze Bitcoin voorspelling voor 2025

Ook Raoul Pal, voormalig bestuurder bij Goldman Sachs, heeft een optimistische visie op de toekomst van Bitcoin gedeeld. In een analyse op zijn YouTube-kanaal, gebaseerd op de lange termijn logaritmische groeitrend van Bitcoin sinds 2013, voorspelt hij dat de digitale valuta tegen 2025 een waarde tussen de $500.000 en $1.000.000 zou kunnen bereiken.

Hoewel hij erkent dat dit een ambitieuze schatting is, vindt hij inspiratie in de bullmarkt van 2016-2017, waar een significante toename in liquiditeit leidde tot aanzienlijke prijsstijgingen van digitale assets. Pal benadrukt dat een dergelijke trend mogelijk opnieuw kan plaatsvinden, wat aanzienlijke groeipotentieel voor Bitcoin suggereert.

December deal: Pak nu je 20 Euro bonus bij Bitvavo

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Ethereum of een andere crypto kopen? Grijp dan nu je kans met deze exclusieve decemberaanbieding! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Alleen in de maand december: meld je aan bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 20 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Meld je nu aan!

Bitcoin nieuws

Dit is de echte reden achter de Bitcoin koersval van vandaag
Peter Brandt waarschuwt: Gigantisch probleem voor de Bitcoin koers bij doorbraak onder dit kritieke niveau
Huidige Bitcoin-cyclus vertoont overeenkomsten met piek van 2019
Meer nieuws

Meest gelezen

De Bitcoin Bull Run is over en Altseason zal nooit plaatsvinden
Onbekende cryptohandelaar verandert in drie dagen $1.200 in $10 miljoen
Waarom daalt de Bitcoin koers vandaag plotseling?