Ripple Nieuws

Goldman Sachs-expert: Ripple heeft de potentie om de wereld te veranderen

Een voormalig expert van Goldman Sachs, genaamd Andrew Lokenauth, is van mening dat Ripple de financiële wereld gaat veranderen.


Openbare munt

Andrew Lokenauth vertelt dat XRP heel groot kan worden zodra de Ripple Foundation in staat is om haar problemen met de Security Exchange Commission (SEC) op te lossen. Lokenauth bekleedde verschillende functies bij Goldman Sachs, AIG bank en andere belangrijke financiële instellingen. De expert uitte zei het volgende over de XRP token:

“Ripple zal online betalingen opnieuw definiëren en ik geloof dat Ripple waarschijnlijk een beursgang zal maken en openbaar zal worden zodra de SEC-rechtszaak is opgelost. De belangrijkste voordelen van het gebruik van het Ripple-protocol zijn de snelheid en een verminderd risico. XRP is een vervanging voor SWIFT, dat duur en traag is.”

Hij legde uit dat SWIFT een 50 jaar oud interbancair afwikkelingssysteem is dat de geldstroom over de grenzen heen controleert. “Fiat-valuta duurt ongeveer 3 tot 5 dagen voor overdracht van het ene land naar het andere via SWIFT en vereist hoge overdrachtskosten. Ripple’s XRP heeft ongeveer 5 seconden nodig voor de overdracht van het ene land naar het andere,” zei hij.


De toekomst van XRP

Het Ripple-protocol kan volgens hem dus veel snellere en goedkopere infrastructuur voor interbancaire betalingen bieden. Het zal financiële instellingen en bedrijven een snel en efficiënt mechanisme bieden om geld over de hele wereld te verplaatsen. Het RippleNet-platform maakt gebruik van blockchain-technologie om geld over de grens te sturen voor banken en andere financiële instellingen. Verder zei hij het volgende:

“Ripple wordt ondersteund door de Japanse financiële dienstverlener SBI Holdings, de Spaanse bank Santander. Maar ook door vooraanstaande durfkapitaalbedrijven, waaronder Andreessen Horowitz, Lightspeed en Peter Thiel’s Founders Fund.”

De expert denkt ver vooruit. Hij denkt aan een scenario waarin het SWIFT-bankprotocol eindelijk een match zal ontmoeten op het gebied van blockchains. Ripple heeft hierin een unieke positie omdat het tussen de cryptocurrency-wereld en de fiat-wereld wordt geplaatst. Het wordt gezien als een brug die er primair op gericht is om de kracht van het netwerk te gebruiken om zoveel mogelijk transacties te genereren.


Ripple is uniek

Het unieke verkoopargument van Ripple zijn grensoverschrijdende betalingen in landen waar het dagen duurt voordat een betaling van slechts $2.000 over is gedragen. Met behulp van het RippleNet kunnen deze zelfde betalingen binnen enkele seconden plaatsvinden.

Lokenauth is daarom van mening dat de toekomst van bankieren in dezelfde richting gaat als Ripple zijn standaarden heeft bepaald. Het bereidt zich voor op het nieuwe tijdperk van de wereld van bankieren en financiële instellingen.

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten