Regulatie

Hoe crypto stemmers de Amerikaanse verkiezingen kunnen beïnvloeden

Volgens Arthur Hayes, medeoprichter van BitMEX, kunnen crypto-stemmers een cruciale rol spelen in de Amerikaanse verkiezingen in november. Trump heeft zich de laatste maanden steeds meer uitgesproken ten gunste van de crypto-industrie. Hayes twijfelt echter aan de oprechtheid van Donald Trump wat betreft zijn crypto-beloftes, zoals hij in zijn blogpost deelt.

Crypto stemmers kunnen doorslaggevend zijn

Volgens Hayes zijn de marges in de Amerikaanse verkiezingen zo klein dat Republikeinse crypto-stemmers doorslaggevend kunnen zijn. Hij beweert dat als “elke Republikeinse crypto-houder in een select aantal staten van partij zou veranderen, er 115 stemmen aan de Democratische kandidaat geleverd kunnen worden. Dit zou ervoor zorgen dat Biden wint.”

Hayes benadrukt hiermee dat crypto-stemmers de uitkomst van de verkiezingen eigenhandig zouden kunnen bepalen. Zijn berekeningen zijn echter gebaseerd op enkele aannames. Zo zouden alle 50 miljoen crypto-houders in de Verenigde Staten moeten gaan stemmen. Ook veronderstelt hij dat de opkomst vergelijkbaar zal zijn met die in 2020 en dat er een gelijke verdeling is van Democraten en Republikeinen die crypto bezitten.

Desondanks zou Hayes gelijk kunnen hebben wat betreft de nauwkeurigheid van deze aannames. Een studie van Grayscale in april toonde aan dat 30 procent van de kiezers “meer geneigd zijn om een politieke kandidaat te steunen die vriendelijk staat tegenover crypto.” Een andere peiling van Grayscale liet zien dat het percentage crypto-bezitters vrijwel gelijk is onder Republikeinen en Democraten.

Hoe oprecht is Donald Trump?

Donald Trump en de Republikeinen proberen zich steeds meer te positioneren als de pro-crypto partij. Tijdens een toespraak in West Palm Beach enkele weken geleden benadrukte Trump deze pro-crypto positie met de uitspraak: “Ik zal Joe Biden’s strijd tegen crypto beëindigen en verzekeren dat de toekomst van crypto en Bitcoin in Amerika wordt gecreëerd.”

Arthur Hayes betwijfelt echter de oprechtheid van Trump en zijn crypto-beloftes. Hij stelt dat alles wat Trump nu over crypto zegt, “een verre herinnering” zal zijn zodra hij daadwerkelijk het Witte Huis betreedt.

Hayes merkt op dat vele crypto-bezitters letterlijk en figuurlijk hun geld inzetten op de overwinning van Trump. Volgens Hayes is dit naïef. Hij claimt dat er nu, vóór de verkiezingen, veel te behalen valt voor de crypto-sector, aangezien zowel de Republikeinen als de Democraten proberen stemmen te winnen.

Handel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Bitcoin of een andere crypto kopen? Grijp dan nu je kans met deze exclusieve aanbieding! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Maak een account bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Meld je nu aan!

Regulatie nieuws

Kraken verzet zich tegen aantijgingen van de SEC en ziet crypto’s niet als effecten
Saudi-Arabië overweegt oliehandel in Chinese yuan
34 landen tonen interesse in BRICS: Poetin benadrukt groeiende invloed
Meer nieuws

Meest gelezen

Bitcoin koers maakt zich klaar voor de ‘grand finale’
Bekende crypto analist: Deze 4 altcoins zijn klaar voor mega stijging
Crypto analist: Dit is hét moment om XRP te kopen voordat het $40 bereikt